Χρυσοχοΐδης: Ήρθε το τέλος των Παπανδρέου

Τον κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης λόγω των συνεχών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, επισημαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Παράλληλα, ασκεί σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, κατηγορώντας τον έμμεσα για ανικανότητα να σώσει τη χώρα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τονίζει ότι «όσο οι πολιτικοί δεν είναι σε θέση να αναλάβουν δράση για να αλλάξουν τη χώρα και να δημιουργήσουν μια νέα Ελλάδα, θα συνεχίσουμε να περικόπτουμε μισθούς και συντάξεις».

Ερωτηθείς αν κινδυνεύει η Δημοκρατία στην Ελλάδα, προειδοποιεί ότι εάν συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας, η οποία οδηγεί τη χώρα από την ύφεση στην κατάθλιψη, σύντομα θα μας απασχολεί η διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης.

Παραθέτοντας τα λάθη που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, μιλάει για την καταστροφή της παραγωγικής βάσης, της ελληνικής βιομηχανίας και, κατά συνέπεια, των ελληνικών εξαγωγών, που ξεκίνησε πριν από περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Προσθέτει δε ότι μετά την ένταξη στο ευρώ υπήρχε η δυνατότητα για φθηνό δανεισμό, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μετατραπεί σε χώρα εισαγωγών. «Η βασική κατεύθυνση ήταν λάθος, διότι η πολιτική ηγεσία δεν κατάλαβε πού έπρεπε να οδηγήσει τη χώρα», τονίζει και υποδεικνύει τις κοινοτικές επιδοτήσεις ως το στοιχείο που κατέστρεψε την ελληνική παραγωγή.

«Ενώ με το ένα χέρι παίρναμε τα κοινοτικά χρήματα, με το άλλο δεν κάναμε επενδύσεις σε νέες και ανταγωνιστικές τεχνολογίες. Το αποτέλεσμα ήταν ότι όσοι παρήγαγαν, έκλεισαν τις εταιρείες τους και δημιούργησαν εταιρείες εισαγωγής. Αυτή είναι η πραγματική καταστροφή της χώρας», λέει ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Ερωτώμενος για την κριτική που άσκησε στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο υπουργός Ανάπτυξης δηλώνει ότι ήρθε το τέλος της εποχής των Παπανδρέου και σημειώνει ότι ο κ. Παπανδρέου ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας μετά τη δικτατορία που αναγκάστηκε να παραιτηθεί- επειδή δεν κατάφερε να σώσει τη χώρα.

Αναφερόμενος στα δικά του σχέδια, ο υπουργός Ανάπτυξης επιβεβαιώνει ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, πιστεύει ότι τα πραγματικά ποσοστά του κόμματος είναι υψηλότερα από αυτά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και σε ερώτηση για τον θάνατο του συνεργάτη του Γιώργου Βασιλάκη (όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη) κάνει λόγο για ένα κομμάτι της ζωής του και σημειώνει ότι ο ίδιος έγινε στόχος, λόγω της σύνδεσης του ονόματός του με τις επιτυχίες της Αστυνομίας στο θέμα της τρομοκρατίας.