Τσίπρας: Σε λίγο θα μας πουν να καταργήσουμε Δημοκρατία

Σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με το αν θα οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για εύθραυστο πολιτικό σύστημα που δεν θα ήθελε να τεθεί υπό την κρίση του λαού».

Ο κ. Τσίπρας έδωσε τη δική του απάντηση στους δανειστές και κυρίως στο κ. Σόιμπλε που προβληματίζονται για το εάν η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα εφαρμόσει το νέο Μνημόνιο.

«Σε λίγο θα μας πουν να καταργήσουμε Δημοκρατία για να μας δώσουν τα δάνεια» ή «μην ψηφίσετε Αριστερά, για να σωθεί η χώρα» δήλωσε.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι «δεν πέρασαν ούτε τρεις μέρες από την ψήφιση των μέτρων και το δίλημμα νέα μέτρα ή χρεοκοπία μετατράπηκε σε εξίσωση, νέα μέτρα ίσον χρεοκοπία».

Όπως υποστήριξε, δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στο πρόβλημα της χώρας διότι αυτό το πακέτο αυτό δεν αποτελεί λύση, αλλά εξόντωση.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των υπογραφών, επισήμανε ότι η μόνη υπογραφή που έχει βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο λόγο του «να ξηλώσει αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα».