ΠΙΛΟΤΟΣ, ΟΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Ταραντίλης στο Newsbomb.gr: Δεν αλλάζει το πλάνο για τους εμβολιασμούς

Η διαδικασία του εμβολιασμού γίνεται με βάση τις επιβεβαιωμένες παραδόσεις δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr.

«Εμείς σε αυτό βασιζόμαστε, με βάση αυτό κάνουμε το πλάνο μας και εξυπακούεται όσο μεγαλύτερες είναι οι ροές και οι δόσεις και των εμβολίων τόσο πιο γρήγορος θα είναι ο ρυθμός του εμβολιασμού στη χώρα μας», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στις μειωμένες παραδόσεις εμβολίων στην Ε.Ε. ο κ. Ταραντίλης, υπογράμμισε πως το σχετικό θέμα τέθηκε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ενεργό ρόλο στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τους εμβολιασμούς ανέφερε πως η στρατηγική της κυβέρνησης ξεκάθαρη: «Συνεχίζουμε την άμυνα, εντείνουμε την αντεπίθεση».

Όπως είπε η «επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό προχωρά σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και ο μηχανισμός λειτουργεί αποτελεσματικά».

Και προσέθεσε: «Από την Παρασκευή άνοιξαν τα ραντεβού για τις ηλικίες 80 έως 84 ετών και η ανταπόκριση κινείται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Από τις 27 Δεκεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 160.000 εμβολιασμοί. Είμαστε έτοιμοι - όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός το Σάββατο κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας στα Καμίνια - να κάνουμε πολλά περισσότερα εμβόλια, πλην όμως ο αριθμός των εμβολιασμών εξαρτάται από τις παραδόσεις εμβολίων που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σύμφωνα με τον ίδιο έχει μπει σε εφαρμογή και η ακόμη πιο δύσκολη επιχείρηση εμβολιασμού των κατοίκων των νησιών, που ξεδιπλώνεται σε τέσσερις φάσεις ανάλογα με τον πληθυσμό τους. Η αρχή έγινε από τα νησιά που διαθέτουν νοσοκομειακές μονάδες και επεκτείνεται σταδιακά.

Ειδική πρόνοια λαμβάνεται για τον εμβολιασμό στα νησιά με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων που ξεκινά από το Καστελόριζο στις 27 Ιανουαρίου και προβλέπει τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών που το επιθυμούν.

Για τη μεταφορά των εμβολίων και του υγειονομικού προσωπικού πέρα από τις τακτικές αεροπορικές πτήσεις και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, θα χρησιμοποιηθούν - όπου χρειαστεί - εναέρια μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Την Πέμπτη απολογείται ο 38χρονος - «Θα μάθετε την αλήθεια»