Τσίπρας: Το κράτος παρέλυσε από την κακοκαιρία και η κυβέρνηση κάνει δώρο στους καναλάρχες

Δριμεία κριτική από τον Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στην κακοκαιρία «Μήδεια» αλλά και για το νομοσχέδιο που αφορά τα ΜΜΕ - Ανακοίνωσε την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Παρέμβαση στην συζήτηση του νομοσχεδίου για ΜΜΕ έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσιπρας, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς στην κακοκαιρία «Μήδεια» και ανακοινώνοντας την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την διαδικασία.

«Θέλω να κάνω μια παρέμβαση διότι από χθες όλη χώρα έχει μπει στον πάγο, η Αττική κυρίως. Το περιβόητο επιτελικό κράτος έχει θαφτεί μέσα στο χιόνι, έχει παραλύσει η κρατική μηχανή, χιλιάδες νοικοκυριά, περισσότερα από 250.000 νοικοκυριά, βρέθηκαν από τις πρώτες ώρες της κακοκαιρίας χωρίς ρεύμα και νερό» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι την ώρα που η μισή Αττική αντιμετωπίζει προβλήματα από την κακοκαιρία, η κυβέρνηση σπεύδει να περάσει νομοσχέδιο για να κάνει «δώρο» στους καναλάρχες.

«Η εικόνα που δίνουμε εδώ, με ευθύνη προφανώς της κυβέρνησης με δύο περίπου βουλευτές από κάθε κόμμα, είναι ότι το κοινοβούλιο και η κυβέρνηση η μόνη έγνοια που έχει, είναι να ολοκληρώσει μία διαδικασία προφανώς έξω και πέρα από το φως της δημοσιότητας, γιατί όλη η χώρα ασχολείται και δικαίως με το πως θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτή την κακοκαιρία. Μόνη έγνοια την κυβέρνησης είναι μην τυχόν και δεν προλάβει να ψηφίσει τις αυξήσεις στους μισθούς της διοίκησης της ΕΡΤ και το νέο «δώρο» προς τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Πλέον έχω την αίσθηση ότι και ο τελευταίος πολίτης σε αυτή τη χώρα έχει κατανοήσει πλήρως το σχέδιο διακυβέρνησης του κύριου Μητσοτάκη» είπε ο κ. Τσιπρας.

«Δεν υπάρχει επιτελικό κράτος υπάρχει επιτελική προπαγάνδα» σχολίασε ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

«Ένας χειρότερος μηχανισμός επιτελικής προπαγάνδας. Μία ήταν τα δώρα των εκατομμυρίων της περιβόητης λίστας Πέτσα, όπου αποφασίσατε κατά το δοκούν να δώσετε διαφήμιση σε μέσα μαζικής ενημέρωσης χωρίς κανένα κριτήριο. Τώρα έρχονται τα δώρα στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών. Δεν είπε κανείς να μην ενισχυθούν επιχειρήσεις, όπως όλες οι επιχειρήσεις, όμως εσείς -ενώ η κυβέρνηση του ΣυΡιζΑ ήρθε να βάλει μία τάξη τώρα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο-, έρχεστε με πρόσχημα την πανδημία και λέτε να μην πληρώνουν τίμημα».

Ο κ. Τσιπρας υπογράμμισε ότι χάρη σε αυτά τα δώρα, τα κανάλια «που πριν από δύο χρόνια έκλεινε για 15 λεπτά εθνική οδός έλεγαν ότι ήταν ανικανότητα του κράτους, ενώ τώρα που κλείνει για 24 ώρες λένε ότι δεν πρόκειται για μία ευφυή κίνηση του επιτελικού κράτους».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι κύριο μέλημα όλων των κυβερνήσεων ήταν να έχουν κάτοικοι νερό, ρεύμα και ανοιχτούς κεντρικούς οδικούς άξονες.

«Κι εσείς τι κάνατε κλείσατε από μόνοι σας στην εθνική οδό με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ωραίοι είσαστε ρε παιδιά! Πραγματικά δεν το είχαμε σκεφτεί κι εμείς να το κάνουμε. Καμία άλλη κυβέρνηση δεν είχε σκεφτεί να το κάνει αυτό. Τι ευφυής σύλληψη ήταν αυτή να το κλείσετε από μόνοι σας! Κλείνετε μόνοι σας στην εθνική οδό, σας λιβανίζουν οι δημοσιογράφοι και την ίδια στιγμή που γίνονται όλα αυτά, ο περιφερειάρχης ο κύριος Πατούλης εμφανίζεται περιχαρής το χιονισμένο Σύνταγμα να βγάζει φωτογραφίες. Φανταστείτε αυτό να το είχε κάνει η Δούρου τι θα είχε συμβεί σε αυτή τη χώρα. Και βεβαίως ο χαρούμενος πρωθυπουργός μας έπινε τον καφέ του στο Da Capo τη στιγμή που χιλιάδες νοικοκυριά ήταν δίχως θέρμανση».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας είπε: «Μας γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας γιατί μπορείτε!», ενώ κατήγγειλε την διαδικασία και ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από την διαδικασία.

«Σας καταγγέλλουμε κύριε Λιβανιε και σας και κυρίως τον κύριο Μητσοτάκη και θα αποχωρήσουμε από την διαδικασία ψήφισης και σε λίγο θα εξηγήσω και στον πρόεδρο της Βουλής ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Αυτή είναι η τάση για τον υπόλοιπο Φεβρουάριο μετά την «Μήδεια»