Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων: Αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου «έδειξε» ο Μητσοτάκης

«Ως πολιτικός, πατέρας και πρωθυπουργός έχω ιδιαίτερη ευαισθησία για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Οι καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών αλλά και παιδιών που έχουν δει το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας ακόμα και με την υποβολή μηνύσεων σε βάρος ηθοποιών και σκηνοθετών αποτέλεσε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αρχικά ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ως πολιτικός, πατέρας και πρωθυπουργός έχω ιδιαίτερο ευαισθησία για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων».

Όπως είπε «το πρόβλημα δεν είναι νομικό, έχουμε δυνατότητες να εξοπλίσουμε το νομικό μας οπλοστάσιο περαιτέρω».

Τόνισε, ακόμα, ότι αυτό είναι «ένα ζήτημα που πρέπει να μας βρει ενωμένους και δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση»

«Πρέπει να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση όχι μόνο για να γυρίσουμε στο παρελθόν για να τιμωρήσει η δικαιοσύνη τέτοιες συμπεριφορές αλλά και για το μέλλον για να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κάποιοι άνθρωποι έσπασαν τη σιωπή με τη φωνή τους, ήρθε η ώρα τώρα εμείς με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια σε αυτές τις καταγγελίες, ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο κράτος δικαίου και στην κοινωνία δικαίου» τόνισε.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου που επέτρεψε στα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης να μιλήσουν, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έσπασε το πέπλο της σιωπής», καλώντας τα θύματα να μιλήσουν δημόσια και να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «τώρα έχει έρθει η ώρα, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, ασφάλεια ότι αυτά τα περιστατικά θα αντιμετωπιστούν με τη δέουσα σημασία. Θα δούμε την ευκαιρία ως κοινωνία να κάνουμε ένα βήμα μπρος». .

«Να προστατεύσουμε θύματα στο μέλλον. Όποιος σκέφτεται σήμερα να ασκήσει αυτής της μορφής την εξουσιαστική βία, θα το σκεφτεί δυο και τρεις φορές. Θα σκεφτεί έκθεση και τιμωρία» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μήνυση σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη για βιασμό 14χρονου - Μηνυτήρια αναφορά και από τη Μενδώνη