Η πόλωση, το ξεκάθαρο μήνυμα του πρωθυπουργού και η μάχη στη Βουλή

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, τονίζοντας πως, όπως το βράδυ των εκλογών έτσι και τώρα εγγυάται την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Και προσέθεσε: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Και αυτές οι δηλώσεις δεν είναι καθόλου τυχαίες και έχουν ως στόχο να αισθανθούν οι πολίτες ασφαλείς αλλά και να μπει ένα τέλος στο κλίμα πόλωσης και διχασμού που είχε αρχίσει να καλλιεργείται από την Κυριακή, στον απόηχο του ξυλοδαρμού του νεαρού από αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη.

Οι συγκεκριμένες εικόνες ενόχλησαν την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, ενώ το έχει ξεκινήσει ήδη η διερεύνηση του περιστατικού.

Το συγκεκριμένο θέμα προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση, με το ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση για αυταρχισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για τα περιστατικά βίας, με τον Κυριάκο Μητσατάκη να είναι έτοιμος να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή την Παρασκευή.

Αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη η κυβέρνηση θεωρεί πως η εικόνα του αιμόφυρτου αστυνομικού δεν ήρθαν από το πουθενά. Το έδαφος είχε καλλιεργηθεί από το διχαστικό κλίμα που είχε καλλιεργηθεί τις προηγούμενες μέρες με αφορμή το επεισόδιο της Κυριακής και την εικόνα αστυνομικών να δέρνουν πολίτη. Παράλληλα κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ πως επενδύει στις πλατείες των «νεοαγανακτισμένων» τη στιγμή που οι πολίτες δίνουν σκληρή μάχη και το Σύστημα Υγείας υφίσταται πίεση.

Όταν γίνεται κάλεσμα σε συγκέντρωση υπάρχει και πολιτική ευθύνη, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, με τον πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει πράξη μέγιστης ανευθυνότητας την επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως επενδύει στη στρατηγική της έντασης αφού απέτυχε σε όλα και το μόνο που διασφαλίζει είναι ανακύκλωση της βίας και κοινωνική ανασφάλεια.

Υπό τις παρούσες συνθήκες η αντιπαράθεση στη Βουλή την Παρασκευή αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.