Τσίπρας: Σε κατάσταση πανικού η κυβέρνηση – Οργανώνετε γλέντια και βαφτίσια

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, αλλά και για τη δημόσια συμπεριφορά στελεχών της εν μέσω αυτής της μεγάλης κρίσης, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα παραδεχθείτε ότι τα έξυπνα μέτρα ήταν βλακώδη;» αναρωτήθηκε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι το σύστημα «ακορντεόν» έχει πλήρως αποτύχει.

Υποστήριξε πως οι γιατροί διαλέγουν σε ποιους θα δώσουν την ευκαιρία να ζήσουν, αναφέροντας πως υπάρχουν 130 πολίτες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ, ενώ παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία και μαρτυρίες γιατρών και συγγενών ασθενών για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Υποστήριξε, επίσης ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, αλλά αντί αυτού, βρίσκεται σε κατάσταση πανικού.

«Κάνετε δημιουργική αριθμητική με τον αριθμό των ΜΕΘ, ακόμα και για θέματα ζωή ή θανάτου», είπε ο Αλ. Τσίπρας, υπενθυμίζοντας πως ο Στέλιος Πέτσας δήλωνε «ότι ευτυχώς που δεν ακούσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν πετάξαμε λεφτά να φτιάξουμε ΜΕΘ». Προσέθεσε επίσης, πως η κυβέρνηση όλο το διάστημα της πανδημίας δεν προσέλαβε ούτε έναν μόνιμο γιατρό ή νοσηλευτή, αλλά 1.500 Ειδικούς Φρουρούς «για να δέρνει τον κόσμο στην πλατεία και άλλους 1.300 για τα πανεπιστήμια».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι την ώρα που η πανδημία καλπάζει, τα στελέχη της αντί να σκύβουν το κεφάλι και να δουλεύουν, κάνουν γλέντια και βαφτίσια «γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τους νόμους και τον κόσμο που είναι κλεισμένος στα σπίτια του», κάνοντας ειδική αναφορά στα περιστατικά της Πάρνηθας και της Ικαρίας, όπου πρωταγωνίστησε ο πρωθυπουργός, αλλά και στο «γλέντι» στον ΕΟΔΥ, όπου ο κ. Αρκουμανέας παρέμεινε στη θέση του, σαν να μη συνέβη τίποτα το μεμπτό.

Ζήτησε, επίσης, απαντήσεις και για την ειδική άδεια που φέρεται να δόθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη για να γίνει νονός -την οποία χαρακτήρισε παλιόχαρτο- καλώντας την κυβέρνηση να δώσει όλα τα στοιχεία για το εάν έχουν δοθεί και άλλες άδειες παρά τη σαφή απαγόρευση του νόμου, συμπληρώνοντας πως εάν η άδεια είναι πλαστή, ο Α. Γεωργιάδης θα πρέπει να παραιτηθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να πληροφορηθούν οι πολίτες και ποια ήταν η κουμπαριά που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης. Αν, δηλαδή, βάφτισε τον γιό του προέδρου της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων γιατί κάτι τέτοιο δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα διαφάνειας. «Η συμπεριφορά σας προσβάλλει κάθε πολίτη. Η ανεπάρκεια σας θέτει σε κίνδυνο την υγεία κάθε πολίτη», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι η κυβέρνηση, τους τελευταίους πέντε μήνες κάνει τρία πράγματα:

  • Υβρίζει όσους της κάνουν κριτική.
  • Απειλεί όσους θα έπρεπε να προστατεύει.
  • Προκαλεί αυτούς στους οποίους θα έπρεπε να εμπνέει εμπιστοσύνη.

«Θα σταματήσετε να λέτε ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα σταματήσετε να λέτε ψέματα;», παρουσιάζοντας την έρευνα που κατέθεσε στη Βουλή πριν μία εβδομάδα ο Κ. Μητσοτάκης, για τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις, αλλά η οποία αναφέρονταν σε όσους συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις αρνητών, χωρίς μέτρα προστασίας. «Η ίδια έρευνα λέει ότι οι διαδηλωτές που φοράνε μέτρα, δεν αυξάνουν τα κρούσματα, ενώ αναφέρεται και στο Black Lives Matters είχαν από μηδενική ως ελάχιστη εμπλοκή στη διασπορά. Ακόμα και αυτό που έφερε ο κ. Μητσοτάκης, είναι Fake News», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Έκανε ειδική αναφορά στον καθημερινό συνωστισμό στα ΜΜΕ, τονίζοντας ότι κάθε μέρα έχουμε «εκδηλώσεις» συνωστισμού στο μετρό, ένα ρίσκο που αναλάβατε σε πλήρη επίγνωση.

«Επιτέλους σοβαρευτείτε. Εσείς δημιουργείτε τις κοινωνικές εντάσεις», ζητώντας για ακόμα μία φορά να σταματήσει η κυβέρνηση να νομοθετεί σαν να μην συμβαίνει τίποτα και να επιτίθεται στους πολιτικούς της αντιπάλους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Πώς θα «ξεκλειδώσουν» τα ταξίδια-Δείτε το Infographic του Νewsbomb.gr