Κυριάκος Μητσοτάκης – Νίκος Αναστασιάδης: Δείτε LIVE τις δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης είχαν συνάντηση με αφορμή την παρουσία του προέδρου της Κύπρου στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Κυριάκος Μητσοτάκης – Νίκος Αναστασιάδης: Δείτε LIVE τις δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους
1'

Δείτε live τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας και του προέδρου της Κύπρου:

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Πέμπτη 25 Μαρτίου, και μεθαύριο, Παρασκευή 26 Μαρτίου, αναμένεται να διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Ένα από τα θέματα της ατζέντας είναι και η Τουρκία και η προκλητικότητα που έχει δείξει το προηγούμενο διάστημα η Άγκυρα.

Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθεί η έκθεση Μπορέλ, η έκθεση, δηλαδή, του ύπατου εκπροσώπου της Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Η έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας ικανοποιεί την ελληνική πλευρά γιατί καταγράφει με αντικειμενικό τρόπο την τουρκική προκλητικότητα ενώ κινείται στο πνεύμα που είχε ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προβλέπει και προειδοποίηση για κυρώσεις αλλά και θετική ατζέντα όσον αφορά την Τουρκία.

«Προτάσσουμε μια θετική ατζέντα αλλά διατηρούμε όλες τις εναλλακτικές στο τραπέζι» είπε χαρακτηριστικά ο ύπατος εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ μετά την παρουσίαση της έκθεσης στους ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών

Όσον αφορά, δε, ειδικά την ανατολική Μεσόγειο ο κ. Μπορέλ παρατήρησε ότι σίγουρα έγιναν κάποια θετικά βήματα ωστόσο η κατάσταση παραμένει «εύθραυστη» και η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - «Λαϊκό»: Δεν διακόπηκε καμία εφημερία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή