Γιατί ο Παπουτσής είδε τον Καρχιμάκη και τη Μαριλίζα
Η συνάντηση αυτή έγινε την Τρίτη και ενώ είχε αρχίσει να προκύπτει το πρόβλημα της συγκέντρωσης των απαιτούμενων 94 υπογραφών, όπως απαιτεί το καταστατικό του κόμματος, ώστε να θέσει κάποιος και επίσημα υποψηφιότητα στο Εθνικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε εκτενώς το θέμα, ενώ στο τραπέζι μπήκαν και ονόματα που έχει ή επρόκειτο τότε να προσεγγίσει η πλευρά Παπουτσή.
Ο κ. Καρχιμάκης για συγγενικούς και πολιτικούς λόγους, φαίνεται ότι βρίσκεται στην πλευρά Παπουτσή.
Σημειώνεται πως Παπουτσής και Καρχιμάκης έχουν παντρευτεί δίδυμες αδελφές.
Η πρώτη προσέγγιση έγινε από την πλευρά του κυρίου Παπουτσή στους λεγόμενους Παπανδρεϊκούς υπουργούς και συγκεκριμένα στους 7 λοχαγούς.
Όπως αποδείχθηκε όμως στη συνέχεια, οι 7 αποφάσισαν τελικά να ταχθούν στο πλευρό του κ. Βενιζέλου.
Στη συνέχεια έγινε μια προσέγγιση στους «γεννηματικούς», οι οποίοι όμως μετά από πολλές συζητήσεις δεν δέχτηκαν να ταχθούν στο πλευρό του κ. Παπουτσή.
Η μεγαλύτερη δυσκολία που όπως φαίνεται αντιμετωπίζει το στρατόπεδο του Χρήστου Παπουτσή είναι η στήριξη από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με αυτά που έχουν διαρρεύσει, ο κ. Παπουτσής έχει συγκεντρώσει γύρω στις 40 με 50 υπογραφές μελών του Εθνικού Συμβουλίου χωρίς να υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη στήριξη από μέλη της Κ.Ο.
Έκπληξη αποτέλεσε για πολλούς, για παράδειγμα, η προσχώρηση του κ. Μανώλη Όθωνα, επί μακρόν στενού συνεργάτη του κ. Παπουτσή, στο στρατόπεδο Βενιζέλου.
Εκεί που ο κ. Παπουτσής φαίνεται να έχει επιρροή, είναι οι διαγραφέντες βουλευτές, οι οποίοι ωστόσο δεν μπορούν να υπογράψουν υπέρ της υποψηφιότητάς του, αφού ναι μεν παραμένουν μέλη του κόμματος, δεν είναι όμως μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.
Η μόνη δέσμευση που έχει πάρει, είναι από εκείνους που δεν υπογράφουν υπέρ της υποψηφιότητας Βενιζέλου, αλλά αρνούνται -αν και ισχυρίζονται ότι θα τον στηρίξουν στο Εθνικό Συμβούλιο- να υπογράψουν για την υποψηφιότητα Παπουτσή.
Τέλος, πλην του κ. Καρχιμάκη, ο κ. Παπουτσής δεν έχει κανένα μέλος να ασκεί επιρροή στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου υποστηρίζουν πως σε περίπτωση που κατατεθεί πρόταση να μην απαιτηθούν υπογραφές για τους υποψήφιους προέδρους στην Εθνική Συνδιάσκεψη, όπως συνέβη το 2007, αυτή δεν θα γίνει αποδεκτή.
Και αυτό γιατί θέλουν να αποφύγουν και μια τρίτη υποψηφιότητα, όπως για παράδειγμα του κ. Στέφανου Τζουμάκα.