Από τον Πατέλη στις πατέντες των εμβολίων - Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εκμεταλλευτεί τα λάθη της κυβέρνησης
Η πρόσφατη δήλωση του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, για τους κατόχους διδακτορικών τίτλων, είχε προκαλέσει αναταράξεις στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επομένως, κάθε άλλο παρά εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας την χρησιμοποίησε και πάλι χθες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία συμμετείχε και ήταν αφιερωμένη στους νέους επιστήμονες.
Είναι απόλυτα σαφές ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ «χτύπησε» τη κυβέρνηση σε έναν τομέα που πονάει πολύ. Στις σχέσεις της με τη νεολαία και ειδικά σε ότι αφορά το κομμάτι της που διαθέτει υψηλή κατάρτιση. «Σήμερα στοχοποιούνται συλλήβδην, πανεπιστήμια, φοιτητές, ερευνητές, διδακτορικοί την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση πετά 25.000 νέους και νέες εκτός πανεπιστημίων, με το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ. Αυτή είναι μια εξέλιξη καταστροφική για το μέλλον της χώρας», είπε ο Αλ.Τσίπρας.
Την ίδια στιγμή, τη τακτική των επιθέσεων στους τομείς που αντιλαμβάνονται ως χαμηλό υπογάστριο της κυβέρνησης, ακολουθούν και τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με αφορμή τη πρόσφατη ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την άρση της πατέντας στα εμβόλια για τον κορονοϊό, -η οποία εν τέλει και υπερψηφίστηκε- έπειτα από κοινή πρόταση Σοσιαλιστών-Αριστεράς και Πράσινων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την καταψήφιση της πρότασης από το σύνολο των ευρωβουλευτών της.
«Mε 468 ψήφους υπέρ, 63 κατά και 162 αποχές εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η τροπολογία της Αριστεράς για άρση της πατέντας στα εμβόλια, ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού. Πρόταση που καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ.
Τελικά ο κ Μητσοτάκης στηρίζει την συγκεκριμένη πρόταση, όπως υποστήριζαν μετά την παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ, ή επέστρεψε στην θέση του για τα εμβολιόδεντρα;
Για άλλη μια φορά η ΝΔ επιλέγει αντί να στηρίξει τη δημόσια υγεία και τον αγώνα για να νικήσει η ζωή, να στηρίξει τα κέρδη των πολυεθνικών του φαρμάκου», σχολίασε στα κοινωνικά δίκτυα ο Ν.Ηλιόπουλος.
Υπενθυμίζουμε ότι η συζήτηση για την άρση της πατέντας έλαβε πρόσφατα διεθνείς διαστάσεις, όταν και ο αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, τάχθηκε υπέρ της άρσης. Το ζήτημα είχε απασχολήσει πριν μερικούς μήνες και την ελληνική πολιτική σκηνή, με τον Αλ.Τσίπρα να ζητάει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λάβει διεθνή πρωτοβουλία για τις πατέντες και τον πρωθυπουργό να κλείνει στη Βουλή το θέμα, πριν καν ανοίξει.
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Ξεκινούν τα προγράμματα – Οι δικαιούχοι, οι εκπτώσεις και τα επιδόματα