ΣΥΡΙΖΑ: «Πανικός» στην κυβέρνηση από την αύξηση των κρουσμάτων και τη μείωση των εμβολιασμών

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πετάξει από πάνω της την ευθύνη για την αύξηση κρουσμάτων και το τέταρτο κύμα πανδημίας λένε στον ΣΥΡΙΖΑ
INTIME

Στον πανικό αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ την ολοένα και επιθετικότερη στάση που υιοθετεί η κυβέρνηση απέναντι στους πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν, αλλά και απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους, προσπαθώντας, όπως λένε στη Κουμουνδούρου, να πετάξει από πάνω της την ευθύνη για το τέταρτο κύμα της πανδημίας, που κατά τους ειδικούς βρίσκεται προ των πυλών.

Η αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, είναι αποτέλεσμα της μείωσης των εμβολιασμών. Από τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η πλατφόρμα των εμβολιασμών, διακρίνεται σταθερότατη κάμψη στους αριθμούς των πολιτών που σπεύδουν να κάνουν τη πρώτη δόση.

Όμως, για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η παραπάνω δυσάρεστη εξέλιξη, δεν οφείλεται σε κάποιο φυσικό φαινόμενο, αλλά είναι αποτέλεσμα της αλλοπρόσαλλής κυβερνητικής πολιτικής στο κομμάτι του εμβολιασμού και συνολικά ως προς τον τρόπο που το Μέγαρο Μαξίμου διαχειρίστηκε με «ανεμελιά» τη πανδημία στο σύνολο της.

Με βάση την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταφεύγουν στον διχαστικό λόγο, ακόμα και στο «μπούλινγκ» εναντίον των πολιτών που για τους δικούς τους λόγους, δεν έχουν ακόμα πειστεί για την αναγκαιότητα και τα οφέλη από τα εμβόλια.

Με απλά λόγια, λένε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός αναζητά κάποιον «ένοχο», προκειμένου να του φορτώσει τις δικές του προσωπικές αποτυχίες και για να καλύψει τις αποτυχίες του. Μάλιστα, θεωρούν ότι το ρόλο αυτό, δηλαδή του κατά παραγγελία «ενόχου», θα προσπαθήσει να τον δώσει στην αντιπολίτευση.

«Κορυφαίο ζήτημα θεωρώ τη φράση του πρωθυπουργού, από τη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα “Καθημερινή”, ότι η αντιπολίτευση κάνει σαμποτάζ στην υπόθεση του εμβολιασμού. Δεν υπάρχει πιο ανεύθυνη, πιο τοξική, πιο διχαστική, πιο επικίνδυνη, απ’ το να ακούς, από τα χείλη του πρωθυπουργού, αυτό το μέγα ψεύδος! Διότι προφανώς κάτι θέλει να καλύψει, τις δικές του ευθύνες. Αναζητεί κάποιον ένοχο επειδή τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν -και με ευθύνη της κυβέρνησης- έτσι όπως θα ήθελε», τόνισε σήμερα ο Πάνος Σκουρλέτης, μεταφέροντας με ακρίβεια δημόσια, τις σκέψεις που γίνονται στη Κουμουνδούρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Θα ανακοινωθούν πάνω από 1.500 λέει ο Αρκουμανέας