Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης για πανδημία και… Φενέρ

Αποφασισμένοι να συγκρουστούν μετωπικά με το Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα της πανδημίας εμφανίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να ανατρέψουν εντελώς την -κατά τη γνώμη τους- ψευδεπίγραφη εικόνα της πετυχημένης διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση.
InTime

Η Κουμουνδούρου επιδιώκει να αναδείξει τις ευθύνες που αναλογούν ακόμα και στα υψηλότερα κυβερνητικά κλιμάκια για τα όσα συνέβησαν στη χώρα από τον Οκτώβριο του 2020, ως και τον Μάιο του 2021. Προφανώς, πλέον, και στο στόχαστρο της βάζει τον Νίκο Χαρδαλιά, μετά το χθεσινό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» και τα όσα η εφημερίδα υποστηρίζει ότι διαδραματίστηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την άφιξη της τουρκικής ομάδας μπάσκετ Φενέρμπαχτσε, κάνοντας λόγο για «εγκληματική στάση» από τη πλευρά της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει εδώ και μήνες πως η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες –«εγκληματικές» τις είχε χαρακτηρίσει- για τη διαχείριση της δεύτερης φάσης της πανδημίας, που κόστισε τη ζωή σε δώδεκα χιλιάδες συνανθρώπους μας. Ωστόσο, οι σκληρές αυτές τοποθετήσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν πάντα πολιτικό χαρακτήρα.

Με απλά λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρούσε ότι η κυβέρνηση ευθύνονταν για την ακραία κατάσταση που εκτυλίχθηκε στην Ελλάδα, με το μεγαλύτερο σε διάρκεια και αυστηρότερο λοκ ντάουν, στις ιδεολογικές αγκυλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναφέρονταν διαρκώς στην άρνηση του να στηρίξει με νέες μόνιμες προσλήψεις τα δημόσια νοσοκομεία, να αυξήσει τις ΜΕΘ, να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσοκομεία, να ενισχύσει τις δημόσιες συγκοινωνίες και να συνταγογραφήσει τα τεστ.

Σε κάποιες περιστάσεις ανέβαζε τους τόνους, μιλώντας για «εργαλειποοίηση» της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείο Υγείας, προκειμένου να αποκτήσουν πολιτικό περιτύλιγμα πολιτικές αποφάσεις και για τις κινήσεις «ανεμελιάς» που χρέωνε στον πρωθυπουργό εξαιτίας των περιστατικών της Πάρνηθας και της Ικαρίας.

Ωστόσο, μετά το χθεσινό πρωτοσέλιδο θέμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», η Κουμουνδούρου δεν σκοπεύει να αφήσει την υπόθεση να «θαφτεί», δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις του Νίκου Χαρδαλιά, ούτε με τη προσφυγή στα αστικά και ποινικά δικαστήρια εκείνων που τον εμπλέκουν στην υπόθεση με την άφιξη της Φενέρμπαχτσε στην Αθήνα.

Η προκαταρκτική εξέταση που ξεκίνησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για να εξακριβώσει τη βασιμότητα όσων καταγγέλλονται και να κρίνει ποιες θα είναι οι επόμενες ποινικές ενέργειες, προφανώς και ικανοποιεί την αξιωματική αντιπολίτευση. Όμως, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα αφήσει στην άκρη το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα δεχθεί τον καταιγισμό πυρών του ΣΥΡΙΖΑ -καθώς το δικό του όνομα ενεπλάκη στην ιστορία-, ωστόσο, ο βασικός στόχος παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η επιλογή ήταν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με την ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών, επέλεξε να βάλει στο κάδρο ολόκληρη τη κυβέρνηση και όχι μόνο του τον Νίκο Χαρδαλιά. «Την ώρα που κουνούσαν το δάχτυλο στους πολίτες, δεν έκαναν ελέγχους ή με πολιτικές αποφάσεις επέτρεπαν να περάσουν στη χώρα κρούσματα» ανέφερε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια, έκανε λόγο για «πολύ σοβαρά δημοσιεύματα που θα πρέπει να εξετάσει η Δικαιοσύνη ενδελεχώς», συμπληρώνοντας πως «αποδεικνύουν και μία εγκληματική στάση σε σχέση με την προστασία της δημόσιας Υγείας».

Όλα τα παραπάνω, η Κουμουνδούρου θα προσπαθήσει να τα συνδέσει με το σήμερα. Τόσο με τη διακηρυγμένη πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο σε ορισμένα δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειας, όσο και με αυτό που στον ΣΥΡΙΖΑ ονομάζουν «απόπειρα διχασμού των πολιτών» ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, εκ μέρους της κυβέρνησης, που σαν στόχο έχει να κρύψει τις δικές της ευθύνες πίσω από τη δήθεν «ατομική ευθύνη» των πολιτών.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως πρώτος σταθμός της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα είναι η Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα, ενώ στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα επισκεφτεί τη Κρήτη, δηλαδή δύο περιοχές -η Κρήτη και η Κεντρική Μακεδονία- που βρίσκονται πίσω σε ότι αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πισωγύρισμα με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων: Σκέψεις για νέα μέτρα - Τι θα γίνει με τις μάσκες