Αρχές της επόμενης εβδομάδας ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας – Το σκεπτικό Μητσοτάκη

Tην κατάλληλη στιγμή θα ανακοινωθεί το πρόσωπο που θα αναλάβει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
2'

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τα όσα συνέβησαν με τον πρώην υπουργό Ευάγγελο Αποστολάκη, είναι πολύ προσεκτικοί στην επιλογή του νέου υπουργού Πολιτικής Προστασίας, καθώς δεν θέλουν να υπάρξει οποιαδήποτε αστοχία.

Με το συγκεκριμένο ζήτημα ασχολείται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αξιολογεί όλες τις επιλογές και αναμένεται να λάβει την οριστική απόφασή του τα επόμενα 24ωρα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η ανακοίνωση του νέου υπουργού Πολιτικής Προστασίας αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον Σκάι, η ανακοίνωση για το πρόσωπο που θα ηγηθεί στο αυτονομημένο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας θα ανακοινωθεί την Δευτέρα. Ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να συσταθεί και θέση υφυπουργού, για να συνδράμει στο έργο του υπουργείου που κρίνεται πολύ σημαντικό.

Kαι μπορεί διάφορα ονόματα να ακούγονται για τη συγκεκριμένη θέση, ωστόσο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής τίποτε δεδομένο και «κλειδωμένο». Πάντως ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας δεν θα προέρχεται από το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται, καθώς ο πρωθυπουργός φαίνεται να μην συμφώνησε με αυτή την επιλογή.

Να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός σήμερα βρίσκεται στη Μασσαλία, όπου έχει μεταβεί για να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Βιοποικιλότητα της Μεσογείου. Στις 14.30 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός θα παρακαθήσει σε γεύμα που παραθέτει ο κ. Macron. Στις 19:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στο συνέδριο. Στο διεθνές Συνέδριο συμμετέχουν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde και η Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Audrey Azoulay

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Εκρηκτικό «κοκτέιλ» ακρίβειας απειλεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Mad Clip: Το «αντίο» της συντρόφου του Άννας Μαρίας Ηλιάδου

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή