«Πανστρατιά» ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς
Ο αρχηγός της ΝΔ, θα επιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, πως στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία καθώς σε αντίθετη περίπτωση, όπως λέει, όποιος κληθεί να κυβερνήσει θα έχει «δεμένα χέρια».
Το προεκλογικό ...μότο
«Τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος», αναμένεται αν είναι η φράση που θα ειπωθεί τις περισσότερες φορές, κατά την προεκλογική περίοδο.
Η επιθυμία εξίσωσης Βενιζέλου, με τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είναι προφανής, αφού στη Συγγρού θεωρούν πως ο πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας, δεν είναι λιγότερο υπεύθυνος για τη σημερινή κατάντια του τόπου.
«Συγγνώμη, αλλά τι αρχίζουνε; Εγώ δεν κατάλαβα τι αρχίζουνε. Δύο χρόνια έκαναν τα πάντα για να μας τελειώσουν και τώρα ξαναρχίζουν, για να μας αποτελειώσουν; Θεός φυλάξοι! Το σύνθημα δεν έπρεπε να είναι «αρχίζουμε». «Βοήθα Παναγιά» έπρεπε να είναι», σχολίασε μάλιστα πρόσφατα, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας πως οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να κρυφτούν.
Αποδόμηση Παπακωνσταντίνου
Η ΝΔ θα αναφερθεί εκτενώς στα έργα και τις ημέρες Παπανδρέου αλλά και στους στενούς του συνεργάτες.
Οι ευθύνες μάλιστα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, θα έρθουν συχνά σε πρώτο πλάνο, αφού στη ΝΔ θεωρούν ότι η τότε κυβέρνηση αύξησε συνειδητά το έλλειμμα με στόχο να κατηγορήσει τη ΝΔ και να διευκολύνει τη μείωση του ελλείμματος την επόμενη χρονιά. «Είναι προφανές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση από τις συνεχείς αποκαλύψεις για το «φούσκωμα» του ελλείμματος του 2009 που οδήγησε στην κρίση δανεισμού, στο μνημόνιο και σε αποτυχημένες πολιτικές που βύθισαν τη χώρα στην ύφεση», λένε συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.
Η «πολυδιαφημισμένη»... πανστρατιά
Η επιστροφή μερίδας των διαγραφέντων, η σύσφιξη των σχέσεων με το Καραμανλικό μπλοκ, η «αρπαγή» στελεχών από τη ΔΗ.ΣΥ. (σ.σ. Ανδριόπουλος) και τον Πάνο Καμμένο (σ.σ. Γαλακτόπουλος), έχουν ως βασικό στόχο τη συστράτευση κάθε δύναμης, ώστε να ενισχυθεί προεκλογικά το κόμμα.
Την ίδια ώρα, η εικόνα αυτή θα επιχειρηθεί να «διαφημιστεί», με τη συνεχή παρουσία του προέδρου του κόμματος σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, όπου θα διευκρινίζεται πως όποιος επιθυμεί, είναι καλοδεχούμενος, αρκεί πρώτα να «θεραπεύσει τα τραύματα», τα οποία έχει δημιουργήσει στην παράταξη.
«Πόλεμος» στην Αριστερά
Ο αρχηγός της ΝΔ, θα επιχειρήσει να περιορίσει και τις διαρροές, φρενάροντας την ψήφο απογοήτευσης και τη στροφή του εκλογικού σώματος, προς τα κόμματα που αναπτύσσουν αντι-μνημονιακή ρητορική.
«Η Αριστερά δεν θέλει να αλλάξει τίποτα, θέλει να βουλιάζει ο τόπος και να κερδοσκοπεί πάνω στην απελπισία του κόσμου. Έχει μάθει στην αλαζονεία, έχει μάθει στη δήθεν ιδεολογική ηγεμονία. Στην Κύπρο, η Αριστερά είναι σήμερα στην κυβέρνηση. Και κομμουνιστική Αριστερά. Παίρνουν ευθύνες. Εδώ πέρα τους αρέσει το παιχνίδι της ανευθυνότητας. Μη μας κουνούν το δάκτυλο», λέει τακτικά ο Αντώνης Σαμαράς, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης.
Αποδόμηση Καμμένου
Το δημοσκοπικό άλμα Καμμένου άρχισε να προβληματίζει τη Συγγρού, καθώς η απήχηση του πρώην Υπουργού της ΝΔ στους ψηφοφόρους μοιάζει να είναι μεγάλη, παρά τον περιορισμένο χρόνο που έχει στα ΜΜΕ.
Το επικοινωνιακό επιτελείο της Συγγρού, έχει αποφασίσει, σε μια πρώτη φάση, την αποδόμηση του πολιτικού εγχειρήματος του Πάνου Καμμένου, κάνοντας λόγο για «κομματίδια», που «φυτρώνουν στα δεξιά της ΝΔ» και τα οποία μιμούνται την Αριστερά, μη έχοντας θέσεις και ιδεολογία.
Επαφές στο εξωτερικό
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει τις επαφές του στο εξωτερικό, προβάροντας πρωθυπουργικό κοστούμι και εκπέμποντας την εικόνα του επόμενου αρχηγού.
Το Σαββατοκύριακο, πραγματοποίησε συναντήσεις κορυφής σε Ισπανία και Πορτογαλία με σκοπό να βρεθεί από κοινού λύση σε μεγάλα ζητήματα του Ευρωπαϊκού Νότου, όπως η ανεργία και η λαθρομετανάστευση, ενώ το περασμένο διάστημα βρέθηκε στη Ρωσία και το Ισραήλ προκειμένου να δημιουργήσει συμμαχίες για τα ενεργειακά ζητήματα. Επόμενος σταθμός, αναμένεται η Ιρλανδία.
Περιοδείες ανά την Ελλάδα
Η προεκλογική εκστρατεία ανά την Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει με τον ίδιο να εγκαινιάζει, πριν από λίγες εβδομάδες, γέφυρα στον περιφερειακό της Καλαμάτας.
Την ίδια ώρα, κορυφαία στελέχη του κόμματος γυρνούν απ' άκρη σ' άκρη τη χώρα, προκειμένου να επικοινωνήσουν το πρόγραμμα της ΝΔ και κυρίως αν εξηγήσουν τη στάση της ηγεσίας να στηρίξει το Μνημόνιο ΙΙ, παρά τη διετή διαφωνία της στο συγκεκριμένο μείγμα πολιτικής, το οποίο χαρακτήριζε, «λάθος φάρμακο».