Νέα Δημοκρατία: Σπάταλο κράτος με κίνητρο την ψηφοθηρία

Το ΠΑΣΟΚ δεν μειώνει το σπάταλο κράτος, αλλά το διογκώνει για ψηφοθηρικούς λόγους, σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους, ότι το κόμμα καταγγέλλει τις "ρουσφετολογικές" πρακτικές του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με ένα κύμα προσλήψεων στα ΕΛΤΑ και στην ΕΛΣΤΑΤ, το οποίο θεωρούν ότι έχει ψηφοθηρικά κίνητρα.

Η αυτούσια δήλωση του κ. Μιχελάκη ήταν η εξής:

«Σε νέες ρουσφετολογικές προσλήψεις - και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου - προχωρά το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας πως, όχι μόνο δεν θέλει να περιορίσει το σπάταλο κράτος, αλλά το διογκώνει για ψηφοθηρικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, στις 12 Μαρτίου 2012, με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία συνυπογράφει ο κ. Βενιζέλος, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ενέκριναν την πρόσληψη από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία 2.340 ατόμων με 8μηνες.

Στις 23 Μαρτίου 2012, η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε, μέσω της ιστοσελίδας της, την πρόσληψη 1000 συνεργατών, καθορίζοντας μάλιστα τη λήξη υποβολής αιτήσεων μόλις στις 28 Απριλίου.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν πίσω τις ρουσφετολογικές αυτές αποφάσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνει ότι, ως κυβέρνηση, δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματά τους».