Δεν θα είναι υποψήφιος ο Σωτήρης Χατζηγάκης

Την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος τις προσεχείς εκλογές ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Τρικάλων και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Σωτήρης Χατζηγάκης.

«Η ΝΔ σήμερα κυβερνιέται από περίεργες «σέχτες και φατρίες», που η μόνη σχέση που με την ιστορική παράταξη είναι η φιλία με τον αρχηγό. Το ήπιο και συνετό πρόσωπο της ΝΔ του «μεσαίου χώρου» έχει ανατραπεί. Με τα ουρανοκατέβατα αυτά «ηγετικά» στελέχη, ταυτίζεται απόλυτα και ο σημερινός αρχηγός της παράταξης, ο οποίος εμφορείται από τις ίδιες ακριβώς ιδέες και αντιλήψεις», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

Κάνοντας λόγο για «αλλοίωση και μεταλλαγή των θέσεων της ΝΔ» και σημειώνοντας ότι «η σημερινή ΝΔ του κ. Σαμαρά προσχώρησε σε μια πολιτική αντίληψη για μια δήθεν δεξιά ιδεολογική καθαρότητα, την οποία μεταβαπτίζει λαϊκή», ο κ. Χατζηγάκης εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον πρόεδρο της Νεάς Δημοκρατίας, τονίζοντας:

«Θα επιστρέψω ενεργά στη ΝΔ αμέσως μετά την απομάκρυνση από την ηγεσία του κόμματος του κ. Σαμαρά -που δεν θ' αργήσει να γίνει- και της ηγετικής του φράξιας". Σε κάθε περίπτωση, η ψυχική μου σχέση με το κόμμα της ΝΔ, παραμένει αμείωτη και σταθερή, ενώ άρρηκτη θα διατηρηθεί και η αγάπη και ο σεβασμός προς όλους τους νεοδημοκράτες πολίτες που αγωνιούν, εξαιτίας της σημερινής ηγεσίας που κατακερμάτισε τη ΝΔ και διέλυσε την ενότητά της».