Η Μιλένα και οι «καραμπόλες» στη Β' Αθηνών

Σε «μήλον της έριδος» έχει εξελιχθεί για το ΠΑΣΟΚ η επιστροφή των διαγραμμένων βουλευτών στις προσεχείς εκλογές.

Η Μιλένα και οι «καραμπόλες» στη Β' Αθηνών
3'

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πρώτος δήλωσε δημόσια την αντίθεσή του με τυχόν συμμετοχή στα ψηφοδέλτια βουλευτών που δεν ψήφισαν το νέο μνημόνιο, ενώ με τη θέση αυτή συντάχθηκε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο βουλευτές που αναλαμβάνουν ευθύνες και βουλευτές που διαφοροποιούνται για να γίνουν αρεστοί», δήλωσε.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος αντιμετωπίζει με προβληματισμό τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Από τη μία θεωρεί ότι δεν υπάρχουν πολυτέλειες για αποκλεισμούς στην πιο δύσκολη μάχη του κόμματος από το 1974 μέχρι σήμερα κι από την άλλη δεν θέλει να υπάρχουν τριβές, που θα πυροδοτήσουν στην πιο κρίσιμη στιγμή ένα νέο κλίμα εσωστρέφειας.

Ιδιαίτερα στη Β' Αθηνών, περιφέρεια εκλογής τόσο του κ. Λοβέρδου όσο και του κ. Χρυσοχοΐδη, η μάχη για το ΠΑΣΟΚ θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς εκτιμάται ότι δύσκολα θα εκλέξει πάνω από 6 με 7 βουλευτές.

Προβληματισμός και δυσαρέσκεια

Οι βουλευτές που εκλέγει το ΠΑΣΟΚ στη συγκεκριμένη περιφέρεια απορρίπτουν το ενδεχόμενο επιστροφής των διαγραμμένων, ενώ ορισμένοι διαμηνύουν ότι θα αντιδράσουν έντονα σε μια τέτοια προοπτική.

Σε συνάντησή τους το βράδυ της Τετάρτης, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους και τον προβληματισμό τους, λόγω των φημών περί επιστροφής της Μιλένας Αποστολάκη στα ψηφοδέλτια της συγκεκριμένης περιφέρειας.

Η κ. Αποστολάκη, που είχε ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή της από το ΠΑΣΟΚ όταν ανακοινώθηκε το περιβόητο δημοψήφισμα και στη συνέχεια είχε καταψηφίσει το νέο μνημόνιο, ήταν εκ των στενότερων συνεργατών του κ. Βενιζέλου στην εσωκομματική μάχη του 2007.

Αν και οι σχέσεις της με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πέρασαν κρίση τους τελευταίους μήνες, οι δίαυλοι επικοινωνίας φαίνεται ότι έχουν αποκατασταθεί και η κ. Αποστολάκη μεταδίδει τη σιγουριά της ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια βουλευτής, κάτι που προκαλεί αναστάτωση στους συνυποψήφιούς της.

Ντόμινο επιστροφών

Άλλωστε, οι βουλευτές γνωρίζουν ότι τυχόν επιστροφή της κ. Αποστολάκη θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και θα ανοίξει το δρόμο και για την επιστροφή της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, ένα θέμα που έχει θίξει διακριτικά ο Χρήστος Παπουτσής στο νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα, βέβαιη θεωρείται η κάθοδος των Δημήτρη Ρέππα και Γιάννη Ραγκούση στην ίδια περιφέρεια της χώρας, ενώ θολό παραμένει ακόμη το σκηνικό με την υποψηφιότητα ή μη της Βάσως Παπανδρέου.

Ο συνωστισμός που δημιουργείται στη Β' Αθηνών θέτει εν αμφιβόλω την εκλογή αρκετών γνωστών ονομάτων του ΠΑΣΟΚ (Μ. Ανδρουλάκης, Απ. Κακλαμάνης, Μ. Παπαϊωάννου, Γ. Βούρος, Γ. Κουτρουμάνης, Κ. Γείτονας, Χρ. Πρωτόπαπας κλπ), ενώ με τα νέα δεδομένα βέβαιη θεωρείται μόνον η εκλογή του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ως εκ τούτου, κατά τη συνάντησή τους οι βουλευτές αποφάσισαν να θέσουν το ζήτημα σε υψηλό επίπεδο, ενώ ζήτησαν τη συνδρομή του κ. Λοβέρδου. Δεν λείπουν μάλιστα και αυτοί που διαμηνύουν ότι η συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη από την Ιπποκράτους.

Η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καλείται να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, που θα γίνει η επικύρωση του ψηφοδελτίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
11:17Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Το Μαξίμου δεν ξενύχτησε για τον ΣΥΡΙΖΑ