Οικονόμου στο Newsbomb: Κάνουμε ό,τι πρέπει για να στηρίξουμε τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων

Όλα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο Newsbomb.gr για τα σχολεία και το ενδεχόμενο να κλείσουν στις «κόκκινες» περιοχές

To μήνυμα ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι χρειάζεται για να στηρίξει τη δια ζώσης λειτουργία σχολείων και πανεπιστημίων έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr για το αν εξετάζεται κλείσιμο σχολείων στις «κόκκινες» περιοχές.

«Από την πρώτη στιγμή ακούμε την ίδια κριτική. Από τα 80.000 τμήματα έχουν κλείσει τα 7-8. Όλο το σχέδιο λειτουργίας όπως το είχαμε σχεδιάσει φρόντισε να αντιμετωπίζει στον μέγιστο βαθμό τα προβλήματα που θα βρίσκαμε μπροστά μας. Μέχρι στιγμής η δια ζώσης λειτουργία σχολείων και ΑΕΙ συνεχίζεται κανονικά. Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε περισσότερες άδειες, συνταξιοδοτήσεις κ.α. Ήδη σήμερα αναλαμβάνουν 2.200 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και αναμένεται άλλοι 3.000 να ενταχθούν στο σύστημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Απαντώντας σε άλλα ερωτήματα ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι «τρία είναι τα βασικά κομμάτια για να αντιμετωπίσουμε την οξυμμένη επίθεση της πανδημίας

  • Ο εμβολιασμός
  • Η ενίσχυση του συστήματος υγείας
  • Οι αναγκαίες προσαρμογές που στη συντριπτική πλειοψηφία θα αφορούν τους μη εμβολιασμένους»

Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το πότε θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα λέγοντας ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις του υπ. Υγείας με τους ειδικούς επιστήμονες. Εάν κάτι πρόκειται να αλλάξει ή να προσαρμοστεί ενδεχομένως σε κάποιο αυξημένο διαγνωστικό έλεγχο ή προσαρμογές στην πρόσβαση στους κλειστούς χώρους, οι ανακοινώσεις θα γίνουν όταν υπάρχει κάποια κατάληξη».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας για τους εμβολιασμούς ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται ότι η υποχρεωτικότητα είναι συνταγματικά καλυμμένη (σ.σ. για την επέκτασή της) και δεύτερον ότι θα μπορούσε να προσθέσει περισσότερα πράγματα».

«Εντατικοποιούμε τις προσπάθειες για αύξηση των εμβολιασμών με τα SMS στα τηλέφωνα, με τις κινητές μονάδες, με καμπάνια ενημερωτική που θα τρέξει. Παράλληλα προχωράμε σε ενίσχυση του ΕΣΥ, έχουν μπει στο σύστημα ιδιωτικές κλινικές, ψηφίζεται τροπολογία για κίνητρα σε γιατρούς για να στηρίξουν τις εφημερίες του ΕΣΥ και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση εδώ είμαστε να δούμε και νέα μέτρα για να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας με ιδιώτες γιατρούς» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Ο ίδιος παρουσίασε και τα τελευταία στοιχεία για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα λέγοντας ότι:

  • στις 12-17 ετών έχουμε εμβολιασμένους κοντά στο 30% (195.661)
  • στους 18-29 έχει εμβολιαστεί το 62 %
  • στους 30-44 έχει εμβολιαστεί το 65,5%
  • στους 45-59 έχει εμβολιαστεί το 75,6
  • στους πάνω από 60 ετών έχει εμβολιαστεί το 80%
  • στους εκπαιδευτικούς έχει εμβολιαστεί το 83%
  • στα σώματα ασφαλείας έχει εμβολιαστεί το 71%
  • στους εργαζομένους στο σύστημα υγείας έχει εμβολιαστεί το 90%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωρικάκος: Καρατομείται η ηγεσία της Άμεσης Δράσης - Δεν θα διακόπτεται καμία καταδίωξη

Κορονοϊός: Σύσκεψη στο Μαξίμου για την πανδημία - Έρχονται μέτρα

Σάλος με τη δήλωση Πορτοσάλτε για τους ντελιβεράδες (vid)