Ντόρα Μπακογιάννη: Όλα για την ανάπτυξη της Θράκης

"Ξέρετε την ευαισθησία μου γι' αυτή την περιοχή, αλλά πέραν αυτού η χώρα, το κράτος, ο ελληνικός λαός πρέπει να στηρίξουν τη Θράκη σε μία μάχη που πρέπει να κερδηθεί και αυτή είναι η μάχη της ανάπτυξης", δήλωσε η κα. Μπακογιάννη σε συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε μετά την συνάντησή της με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε στην Ροδόπη, όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη, Άρη Γιαννακίδη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα ανάπτυξης της περιοχής.

"Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται, η ανάπτυξη θα έρθει από την ώρα που συγκεκριμένα σχέδια θα εφαρμοστούν και θα μπορέσουν να δημιουργήσουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας", είπε η κα. Μπακογιάννη.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανέφερε ότι ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για την περιοδεία της στον Έβρο, χθες, και συμπλήρωσε ότι η συνεργασία τους θα συνεχιστεί, καθώς είναι μια περίοδος που η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει αποφάσεις.

"Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει τη δική της παρέμβαση και θα ρίξει όλο το βάρος έτσι ώστε τα προγράμματα της Θράκης να εγκριθούν και να εφαρμοστούν γρήγορα", δεσμεύτηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αναφορικά με το θέμα των ειδικών οικονομικών ζωνών, ύστερα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας απάντησε ότι "το θέμα του χρυσορυχείου από ό,τι καταλαβαίνω έχει απαντηθεί αρνητικά από την περιοχή. Ειδικές οικονομικές ζώνες ναι. Είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι τις προτείναμε, τις θεωρώ απολύτως απαραίτητες, αλλά με επενδύσεις παραγωγικές. Δηλαδή επενδύσεις που θα δώσουν θέσεις εργασίας".

Το ζήτημα για την Δημοκρατική Συμμαχία είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, σύμφωνα με την κα. Μπακογιάννη.