Φ. Κουβέλης: Δεν θα δώσουμε αριστερό άλλοθι σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Κατηγορηματικό «όχι» σε ενδεχόμενο σύμπραξης της Δημοκρατικής Αριστεράς σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ διατύπωσε ο Φώτης Κουβέλης.

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν ούτε προγραμματικές ούτε πολιτικές προϋποθέσεις για να συμμετέχουμε σε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας: «Αριστερό άλλοθι σε συντηρητικές πολιτικές δεν πρόκειται να δώσουμε».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο κ. Κουβέλης απέκλεισε και τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ. «Η αρνητική μας απάντηση στα επικοινωνιακά κελεύσματα συνεργασίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν πηγάζουν από κάποιας μορφής δογματισμό», υποστήριξε, δίδοντας έμφαση στις ουσιαστικές διαφωνίες των δύο κομμάτων.

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Κουβέλης έθεσε ως στόχο να κατακτήσει η Δημοκρατική Αριστερά το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό και να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες των πολιτών, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις όσων κατηγορούν το κόμμα του για αοριστία σημείωσε με νόημα: «οι άνθρωποι που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή τραγική κατάσταση δεν δικαιούνται να μας κουνούν το δάχτυλο και να μας καταλογίζουν αοριστία ή ότι άλλο».