Ραγκούσης: Το ΠΑΣΟΚ το πλήρωσε ακριβά

"Το ΠΑΣΟΚ έπαψε να είναι το κόμμα της αλήθειας, και το πληρώσαμε ακριβά", είπε ο Γιάννης Ραγκούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθν. Αμύνης, σε συνέντευξή του στην Realnews.

Ραγκούσης: Το ΠΑΣΟΚ το πλήρωσε ακριβά
2'

"Δεν χωρούν όλα κάτω από την ίδια πολιτική στέγη. Όσες φορές επιχειρήθηκε να γίνει αυτό, τότε το ΠΑΣΟΚ έπαψε να είναι κόμμα της αλήθειας. Και το πληρώσαμε ακριβά. Αυτό που εγώ υποστηρίζω είναι ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να είναι κόμμα της αλήθειας, της συνέπειας και της υπευθυνότητας. Ούτε λαϊκιστικό, ούτε δημαγωγικό, ούτε ευχάριστο, ούτε εύκολο", δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με τον σημερινό πολιτικό χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ.

"Πρέπει να οδηγηθούμε σε μια νέα πολυσυλλεκτικότητα και – προς Θεού – όχι σαν κι αυτή που μάθαμε επί δεκαετίες, που μας ώθησε συχνά στον λαϊκισμό, στην λογική να πατάμε σε δύο βάρκες", συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν είναι μέλος της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε ότι "ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως ο εκάστοτε πρόεδρος, έχει δικαίωμα και υποχρέωση, έχει την αποκλειστική ευθύνη να προβεί στο σύνολο των επιλογών που θεωρεί απαραίτητες, προκειμένου να επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο ο εκλογικός στόχος της παράταξης", και συμπλήρωσε πως "προσωπικά, πάντοτε σεβόμουν απόλυτα το δικαίωμα αυτό. Άλλωστε, για εμένα ποτέ δεν ήταν προϋπόθεση τα αξιώματα".

Σχετικά με μια πιθανή συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία και το δικαίωμα του Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι "είναι άκαιρο να κάνουμε σενάρια αυτή την ώρα. Πρέπει να δούμε την τελική ετυμηγορία του ίδιου του ελληνικού λαού στον οποίο προσφεύγουμε. Προφανώς και δικαιούται ο κ. Σαμαράς να είναι πρωθυπουργός, αν το αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

Δικαιούμαι, όμως, κι εγώ, θεωρώντας τον κ. Σαμαρά έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με πρωθυπουργό τον ίδιο, να μην επιθυμώ να συμμετέχω σε αυτή, ακόμη κι αν για το καλό του τόπου δώσω ψήφο εμπιστοσύνης".

Αναφορικά με την επιστροφή των διαγραφέντων στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε ότι το κόμμα δεν μπορεί να "πατά πια σε δυο βάρκες", και πως "το πολιτικό του δυναμικό πρέπει να έχει σαφές σχέδιο και καθαρές σχέσεις με τους πολίτες, καθαρό πολιτικό λόγο".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή