Κουβέλης: Δεν θα συμμετάσχουμε σε συγκυβέρνηση

"Είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν ούτε προγραμματικές ούτε πολιτικές προϋποθέσεις για να συμμετέχουμε σε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ", δήλωσε σε συνέντευξή του ο Φώτης Κουβέλης στον Τύπο της Κυριακής.

"Αριστερό άλλοθι σε συντηρητικές πολιτικές δεν πρόκειται να δώσουμε", είπε ο κ. Κουβέλης απαντώντας στον δημοσιογράφο, που ρώτησε τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ σε περίπτωση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. "Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο", εξήγησε ο Φώτης Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε ο ίδιος "η αρνητική μας απάντηση στα επικοινωνιακά κελεύσματα συνεργασίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν πηγάζουν από κάποιας μορφής δογματισμό. Έχουν να κάνουν με τις ουσιαστικές διαφωνίες που υπάρχουν σε στρατηγικά ζητήματα για τη χώρα και την κοινωνία. Οι συνεργασίες, άλλωστε, δεν γίνονται στη βάση των δημοσκοπήσεων".

Όσον αφορά την συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς με πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που έχει δημιουργήσει προστριβές εντός του κόμματος, ο Φώτης Κουβέλης σχολίασε ότι " Η Δημοκρατική Αριστερά εδώ και καιρό έχει αποφασίσει να προχωρήσει στη συγκρότηση και σύνθεση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Στην κατεύθυνση αυτή είναι και η συνεργασία μας με την κίνηση των ανεξάρτητων βουλευτών, με τη συλλογικότητα της «Μεταρρύθμισης», με τους «Ελεύθερους Πολίτες», με στελέχη του χώρου της πολιτικής οικολογίας, καθώς και με άλλες προσωπικότητες.

Η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία να πορευτεί σε αυτόν το δρόμο. Ανεξάρτητα από την ύπαρξη των διαφορετικών απόψεων που είναι απολύτως σεβαστές, το κόμμα προχωράει ενιαίο και συσπειρωμένο για την κρίσιμη μάχη των εκλογών".