Τι συμβαίνει με τους θανάτους και τις ΜΕΘ στην Ελλάδα; Απαντήσεις εδώ και τώρα ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αποφασισμένος να συγκρουστεί μετωπικά με τη κυβέρνηση για το ζήτημα της πανδημίας εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητάει απαντήσεις για το τι πάει τόσο λάθος και η Ελλάδα μας καταγράφει πολύ περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο τις τελευταίες εβδομάδες, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

ΣΥΡΙΖΑ θάνατοι κορονοϊός
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει να επιταχθούν εδώ και τώρα οι ιδιωτικές κλινικές
Intime News
4'

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει να επιταχθούν εδώ και τώρα οι ιδιωτικές κλινικές, έτσι ώστε να μην σηκώνει μόνο το Εθνικό Σύστημα Υγείας το βάρος της πανδημίας, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ακόμα ένα επικοινωνιακό σόου. Στην Κουμουνδούρου, από την ώρα που ξέσπασε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς. Πλέον, όμως, εδώ και αρκετές εβδομάδες, τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, αλλά και ο ίδιος Αλέξης Τσίπρας, μιλούν για μία επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, με αποκλειστική ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού βάλτωσε, τα κρούσματα καθημερινά ξεφεύγουν, ενώ το ECDC κατατάσσει την Ελλάδα στην υψηλότερη βαθμίδα ανησυχίας για την πανδημία, καθώς είμαστε πρώτοι σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων στη Δυτική Ευρώπη. Για όλα τα παραπάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι δεν είναι «στραβός ο γιαλός», αλλά «στραβά αρμενίζει» εδώ και μήνες η κυβέρνηση.

Από τη μία, λένε, ο πρωθυπουργός έχει κηρύξει μόνος του το τέλος της πανδημίας, με αποτέλεσμα την υπερβολική χαλάρωση και από την άλλη το ΕΣΥ αφέθηκε στη τύχη του, να καταρρέει χωρίς προσλήψεις, με εξουθενωμένους υγειονομικούς και διαλογή ασθενών για εισαγωγή σε ΜΕΘ, ενώ δεκάδες ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και καταλήγουν σε πρόχειρες και υποστελεχωμένες ΜΕΘ με έκρηξη θνητότητας που διερευνά η Δικαιοσύνη.

Τι συμβαίνει με τις ΜΕΘ;

Το τι ακριβώς συμβαίνει στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ της χώρας, με αποτέλεσμα καθημερινά να χάνονται δεκάδες πολίτες, είναι και το μείζον ζήτημα που απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει επιτακτικά εδώ και ημέρες απάντηση από τη κυβέρνηση στο ερώτημα πόσοι πεθαίνουν καθημερινά εκτός των ειδικών μονάδων.

Το έθεσε χθες το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Όμως, απάντηση δεν έλαβε. Έτσι, το βράδυ της Δευτέρας, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλευρή, ζητώντας του επιτακτικά απαντήσεις σε δέκα κρίσιμα ερωτήματα. Ανάμεσα στα ερωτήματα που θέτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι:

  1. 1.Πόσοι ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας; Ποια είναι η μέση διάρκεια παραμονής διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ;
  2. Πως εξηγείται η υψηλότερη, σε σχέση με τους διεθνείς μέσους όρους, θνητότητα για τα περιστατικά covid στη χώρα μας;

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, ο υπουργός θα πρέπει να απαντήσει αν οι καταγγελίες για δεκάδες θανάτους εκτός ΜΕΘ, είναι αληθινές. Επίσης, όπως αναφέρουν από τη Κουμουνδούρου, δεν θα αρκεστούν στην απάντηση για τις 1.300 ΜΕΘ που υποτίθεται ότι διαθέτει η χώρα, αλλά θα ζητήσουν από τον Θάνο Πλεύρη να πει ακριβώς στο πόσες από αυτές είναι στο ΕΣΥ και το κυριότερο, πόσες είναι όντως λειτουργικές -έχουν δηλαδή το απαραίτητο και εξειδικευμένο προσωπικό για να λειτουργήσουν.

Επίταξη εδώ και τώρα των ιδιωτών

Ένα άλλο θέμα που θέτουν μετ’ επιτάσεως από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι το πότε επιτέλους θα σταματήσει η κυβέρνηση να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια και θα θέσει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας.

Διότι, όπως επανειλημμένα έχουν υποστηρίξει, η το υπουργείο Υγείας έχει αναλώσει όλες του τις δυνάμεις στη περίφημη επιστράτευση μερικών δεκάδων ιδιωτών γιατρών, αφήνοντας τους κλινικάρχες στο απυρόβλητο την ώρα της μεγάλης μάχης. Και αυτό γιατί είναι «πολιτικοί φίλοι» του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως υποστηρίζουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τη κυβέρνηση να σταματήσει να κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα που παίρνει κατακλυσμιαίες διαστάσεις και να προχωρήσει εδώ και τώρα στην εφαρμογή ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης, με επίταξη όλων των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών και πλήρη ενσωμάτωση των στρατιωτικών νοσοκομείων στον κεντρικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, με στόχο την αποσυμπίεση των δημόσιων νοσοκομείων και τον επιμερισμό του βάρους της νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Πέθανε ο εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ που είχε τραυματιστεί σοβαρά

Βόλος: Κατέρρευσε ο δικηγόρος μπροστά στους αστυνομικούς - Ένα φλιτζάνι τσάι πρόδωσε τον δολοφόνο

Ατύχημα στον ΗΣΑΠ: Με 60χλμ έτρεχε το όχημα που έπεσε στον συρμό

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή