Δ. Στρατούλης: Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιβαρύνουν τον εργαζόμενο

"Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές σκληρής μονόπλευρης λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων, που εφαρμόζονται στην ευρωζώνη και θα ενταθούν ακόμα περισσότερο με την εφαρμογή του νέου Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, εκτίναξαν σε δυσθεώρητα ύψη την ανεργία στις χώρες μέλη της", δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Συντονιστής της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δ. Στρατούλης: Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιβαρύνουν τον εργαζόμενο
1'

"Η Ελλάδα, με βάση τα επίσημα στοιχεία για τα ποσοστά ανεργίας, έχει κερδίσει το «ασημένιο μετάλλιο» στην ΕΕ, ενώ σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία μέχρι το φθινόπωρο, αν δεν ανατραπούν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές, «θα έχει εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο».

Η πραγματική ανεργία στη χώρα μας, με κύρια θύματα τους νέους που πάνω από ένας στους δυο είναι άνεργος και αναγκάζονται να ξενιτευτούν, κινείται στο 25-26% και πάει ολοταχώς στο 30%, δηλαδή σε ποσοστά που είχε η χώρα μας μόνο μετά τη μικρασιατική καταστροφή και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου", αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Στρατούλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει τα νούμερα αυτά στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και στην συγκυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο, καθώς όπως είπε ο κ. Στρατούλης, "Τα πρωτοφανή σε ύψος ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας είναι το αποτέλεσμα των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και της σημερινής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή