Καρατζαφέρης: Ο Κουβέλης θα μπορούσε να είναι πρωθυπουργός

«Δεν θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε ο κ. Καμμένος. Γαλάζιο με κόκκινο δεν πηγαίνει ξαφνικά. Να συνεργαστώ με τον καταστροφέα της οικονομίας; Με τον κρατικιστή ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε την παραμονή της κρίσεως «να διορίσουμε 100.000 παιδιά στο Δημόσιο»;», σχολίασε ο κ. Καρατζαφέρης.

Μιλώντας από την εκπομπή της Έλλης Στάη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπογράμμισε πως δεν σκοπεύει να συνεργαστεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά σε ηγετικές θέσεις: Εγώ με leaders τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά δεν πρόκειται να πάω. Αν θέλουν, μπορεί να είναι «επιβάτες», αλλά άλλος θα οδηγεί την κούρσα. Αν θέλουν, ας πάρουν τον Μιχαλολιάκο να κάνουν κυβέρνηση, μια που το Σύστημα τον προωθεί. Και να πάει ο κ. Μιχαλολιάκος να μιλήσει με τον Όλι Ρεν.

Όσο για το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε πως πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο, αναγνωρίσιμο στην Ευρώπη, να μπορεί να λέει «όχι» και να έχει προσδιορισμούς εξωτερικής πολιτικής πέρα από το «Ανήκωμεν στην Δύση».

«Θέλω ένα Πρωθυπουργό που δεν έχει υπογράψει υποταγή. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με αυτούς που έχουν υπογράψει. Από εκεί και πέρα, θα σκεφτούμε. Θα γίνουν αρκετές συζητήσεις για πιθανές συνεργασίες. Ο κ. Κουβέλης θα μπορούσε να είναι Πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας είναι extreme, ακραίος», σχολίασε.