Τη «λάσπη» επιστρατεύει ο Παπανδρέου στη τελική ευθεία των εκλογών του ΚΙΝΑΛ
Σε κινήσεις που σε καμία περίπτωση δεν του προσδίδουν τον ρόλο του «εγγυητή της ενότητας της παράταξης» που επεφύλασσε για τον εαυτό όταν ανακοίνωνε την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, καταφεύγει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρώην πρωθυπουργός, στη προσπάθεια του να ανατρέψει την κατάσταση και να είναι εκείνος ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, αναζητά καταφύγιο στην πόλωση και τη λάσπη σε βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος δεν δείχνει διάθεση να ακολουθήσει τον ολισθηρό δρόμο που επιλέγει ο αντίπαλος του.
Όσοι γνωρίζουν καλά τον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ, κατάλαβαν από το βράδυ κιόλας της περασμένης Κυριακής, πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα παρατούσε τη «μάχη». Στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου για την εκλογή νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής, κατέστησε απολύτως σαφές πως δεν θα σεβαστεί το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και πως θα ήταν διατεθειμένος να παίξει το παιχνίδι της πόλωσης και του διχασμού.
Είναι, άλλωστε, ένα παιχνίδι που το γνωρίζει καλά. Το είχε πράξει και την εποχή που ήταν πρωθυπουργός. Την περίοδο πριν από την υπογραφή του μνημονίου, αλλά και το διάστημα που ακολούθησε μετά από αυτό. Τότε προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά στον κοινωνικό αυτοματισμό, κατηγορώντας ολόκληρες κοινωνικές ομάδες ως υπεύθυνες για τη χρεοκοπία της χώρας, αντί να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούσαν.
Αυτό επιδιώκει να κάνει και λίγες ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ. Αδιαφορώντας πλήρως για την εικόνα διχασμού που καλλιεργεί, παλεύει για τη δική του προσωπική επικράτηση, επενδύοντας στη λάσπη και στα ψέματα σε βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη.
Δεν ήταν καθόλου τυχαίο το ότι χρησιμοποίησε ένα τεράστιο ψέμα για να επιτεθεί εναντίον του νικητή του πρώτου γύρου, όταν και τον κατηγόρησε για «παλιοκομματισμό», υποστηρίζοντάς ότι συμμετείχε στο «μοίρασμα» των θέσεων για το κράτος κατά τη περίοδο της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με το περιβόητο σύστημα «4-2-1».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε άμεσα στα fake news της πλευράς Παπανδρέου, υπενθυμίζοντας ότι αυτό συνέβη το καλοκαίρι του 2012, ενώ εκείνος εκλέχθηκε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ το 2013. Παράλληλα, οι υποστηριχτές του πρώην πρωθυπουργού στο διαδίκτυο τον κατηγορούσαν γιατί αποκάλεσε τη Βόρεια Μακεδονία, «γειτονική χώρα», αποκρύπτοντας σκόπιμα πως ο ίδιος ο Παπανδρέου, αν και υποστήριζε τη «Συμφωνία των Πρεσπών», απέφυγε να την ψηφίσει για μικροπολιτικούς λόγους.
Είναι σαφές πως ο Παπανδρέου έχει χάσει πλήρως τη ψυχραιμία του, καθώς αντιλαμβάνεται ότι το αποτέλεσμα δεν είναι απλά πολύ δύσκολο να ανατραπεί, αλλά κινδυνεύει με μία τεράστια ήττα που θα σημαδέψει για πάντα την υστεροφημία του.
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Rafale: Αντίστροφη μέτρηση! Πότε έρχονται Ελλάδα – Πώς η Ελλάδα εκτόξευσε τις πωλήσεις του μαχητικού
Πώς ο κορονοϊός «πλήγωσε» το σώμα του ανθρώπου: Τριχόπτωση, ξηροφθαλμία και προβλήματα στην καρδιά
Αργίες 2022: Δείτε όλες τις ημερομηνίες και τα τριήμερα της νέας χρονιάς