Οικονόμου στο Newsbomb: Ψευδείς οι καταγγελίες Γιαννάκου για τις ΜΕΘ, θα απαντήσει στη δικαιοσύνη

Ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε σε ερώτηση του Newsbomb.gr για τις καταγγελίες του Μιχάλη Γιαννάκου όσον αφορά τις ΜΕΘ
Γιάννης Οικονόμου
Ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε σε ερώτηση του Newsbomb.gr για τις καταγγελίες του Μιχάλη Γιαννάκου όσον αφορά τις ΜΕΘ
INTIME
3'

Κατηγορηματικός ότι «οι ΜΕΘ είναι διαθέσιμες αποκλειστικά με ιατρικά κριτήρια» προσθέτοντας ότι ο διαχωρισμός ασθενών είναι «αδιανόητος» εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στο Newsbomb.gr.

«Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι αβάσιμος» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου παραπέμποντας και στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για αυτή τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Όπως σημείωσε οι καταγγελίες Γιαννάκου «προσβάλλουν τους υγειονομικούς και τους επιστήμονες που λαμβάνουν αποφάσεις για τις ΜΕΘ με ιατρικά κριτήρια» προσθέτοντας ότι «δηλητηριάζουν ένα ήδη τεταμένο κλίμα στη μάχη που δίνεται ήδη στο ΕΣΥ για να μείνουν ζωντανοί άνθρωποι από την πανδημία».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη στρατηγική κατά της πανδημίας δίνοντας έμφαση στον εμβολιασμό με πρώτη δόση των άνω των 60 και την Τρίτη δόση, στη συχνή εφαρμογή του testing και στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Παράλληλα σημείωσε πως σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας υπάρχει σημαντική αύξηση των εμβολιασμών στους άνω των 60 ετών αλλά και στους εμβολιασμούς για την τρίτη μετά τη μείωση στους 3 μήνες του διαστήματος από τη δεύτερη δόση.

Όπως είπε «τις τελευταίες 10 ημέρες κλείστηκαν περισσότερα από 201 χιλιάδες ραντεβού πρώτης δόσης, εκ των οποίων σχεδόν 88 χιλιάδες αφορούσαν τους συμπολίτες μας από 60 ετών και πάνω και σχεδόν 1.450.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης, εκ των οποίων περισσότερα από 502 χιλιάδες αφορούσαν πολίτες άνω των 60 ετών».

Με αφορμή, δε, ότι από την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου ανοίγει και η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών και από τις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τους, από αύριο θα λειτουργεί με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας ειδική πλατφόρμα όπου θα μπορούν οι γονείς να απευθύνουν τα ερωτήματά τους σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, ενώ στις 14 Δεκεμβρίου η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγέλλου,. θα απαντήσουν ζωντανά μέσω του διαδικτύου σε απορίες και σε ερωτήσεις γονέων σε σχέση με τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής κατηγορίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος για την Παρασκευή Κερασιώτη: Πέθανε ο πατέρας της

Survivor Spoiler: Οι 12 παίκτες που ετοιμάζουν βαλίτσες για Άγιο Δομίνικο (photos)

Γλυφάδα: Οι μαρτυρίες λύνουν τον γρίφο της δολοφονίας - Γιατί σκότωσε τον σύντροφο της μητέρας του

Απογραφή 2021: Τι θα κερδίσουν όσοι αυτοαπογραφούν - Πώς θα μπείτε στην κλήρωση

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή