Η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑΛ Κοζάνης, μίλησε σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

"Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες σήμερα που οδηγούν τους νέους ανθρώπους να αισθάνονται απογοητευμένοι, να αισθάνονται αγανάκτηση αλλά και απογοήτευση, και μάλιστα θέλω να σχολιάσω και τις χθεσινές δηλώσεις με αφορμή την αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού. Όλοι λέγανε ότι υποφέρουμε από εθνική κατάθλιψη, ότι οδηγούμαστε στις αυτοκτονίες κλπ. Ε, όχι!", είπε η κα. Παπαρήγα.

"Εμείς θα λέγαμε να οδηγήσουμε αυτούς που φταίνε στην πολιτική αυτοκτονία. Να τους "αυτοκτονήσουμε" εμείς. Με όποιο τρόπο μπορούμε, πολιτικά εννοούμε βεβαίως, δεν μας ενδιαφέρει να χάσει κανείς τη ζωή του. Ιδιαίτερα εσείς οι νέοι, έχετε και την υποχρέωση να αναλάβετε πρωτοβουλίες δράσης", δήλωσε η γενική γραμματέας απευθυνόμενη στους μαθητές.

"Επομένως θεωρούμε ότι ιδιαίτερα εσείς, που είστε παιδιά που - κατά κανόνα - οι οικογένειές σας ανήκουν σε λαϊκά στρώματα, που είστε παιδιά με αυξημένη κοινωνική εμπειρία σε σχέση με άλλους συνομήλικούς σας - και αυτό είναι όπλο, δεν είναι ζημιά - σε σας που, εν πάση περιπτώσει, ακολουθήσατε αυτή την επιλογή των ΕΠΑΣ ή των ΕΠΑΛ γιατί πρέπει γρήγορα να βρείτε δουλειά και όχι γιατί δεν είχατε όνειρα ή δεν θέλατε να κάνετε και κάτι άλλο, εσείς πρέπει να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας", συνέχισε η κα. Παπαρήγα.

"Γιατί στο κάτω κάτω μια κοινωνία, μια οικονομία, δεν μπορεί να αναπτυχθεί μόνο με τους διπλωματούχους του Χάρβαρντ ή τους διδακτορικούς. Μια κοινωνία θέλει όλων των ειδών τα επαγγέλματα και τις ειδικότητες, όλων των ειδών τα πτυχία, που όμως να έχουν αξία. Και πάνω από όλα, η τάξη που γεννάει τον πλούτο είναι η εργατική τάξη", σχολίασε η Αλέκα Παπαρήγα.