Μιχελάκης: Οι εκλογές δεν αποτελούν παράγοντα αβεβαιότητας

"Οι εκλογές δεν αποτελούν πηγή αβεβαιότητας και ο λαός θέλει και πρέπει να εκφραστεί πολιτικά και μάλιστα άμεσα", δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στις δηλώσεις του Τζέρι Ράις, εκπροσώπου του ΔΝΤ, ο οποίος έκανε λόγο για αβεβαιότητα με τις εκλογές στην Ελλάδα.

Διαβάστε ολόκληρη την δήλωση του κ. Μιχελάκη:

«Η Ελλάδα έχει Δημοκρατία. Και οι εκλογές είναι θεμελιώδες στοιχείο του Κοινοβουλευτισμού. Οι εκλογές έχουν αποφασισθεί μαζί με τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου. Δεν αποτελούν πηγή αβεβαιότητας. Ο λαός θέλει και πρέπει να εκφραστεί πολιτικά. Και αυτό θα γίνει άμεσα».

Νωρίτερα ο κ. Ράις, ερωτηθείς σχετικά με την αβεβαιότητα που προκαλείται από την άνοδο των πολιτικών κομμάτων διαμαρτυρίας πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, είχε σημειώσει ότι «οι εκλογές δημιουργούν όντως μια αβεβαιότητα για την εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών. Αλλά θα ήθελα να προσθέσω ότι αυτού του είδους η αβεβαιότητα είναι πάντα παρούσα, όταν μια χώρα πραγματοποιεί εκλογές, έτσι δεν είναι κάτι το ειδικό για την Ελλάδα».

Ακόμα είχε επισημάνει ότι «είμαστε ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν από τα σημαντικότερα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα σχετικά με τους στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος. Κατά κάποιον τρόπο οι εκλογές αποτελούν σημαντική ευκαιρία για να εξασφαλιστεί μια εντολή ενόψει αυτών».