Οικολόγοι: Καταδικάζουμε την βία κατά διαδηλωτών και δημοσιογράφων

"Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε τα νέα περιστατικά αστυνομικής βίας σε βάρος διαδηλωτών, δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ στην περιοχή του Συντάγματος κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων για το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του συμπολίτη μας Δημήτρη Χριστούλα", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια.

"Εικόνες αστυνομικής βίας στο κέντρο της Αθήνας κάνουν το γύρο του κόσμου, εδραιώνοντας την πεποίθηση ότι τα περιστατικά αυτά πραγματοποιούνται υπό την ανοχή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το οποίο τα τελευταία χρόνια φαίνεται να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός καθεστώτος ασυλίας και ατιμωρησίας για περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας από υπαλλήλους των σωμάτων ασφαλείας", δήλωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι κάνοντας νύξεις και για την θητεία Χρυσοχοΐδη, που ξεκίνησε με τραυματισμούς διαδηλωτών.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν "να συλληφθούν άμεσα οι υπάλληλοι των Μ.Α.Τ. που εμφανίζονται σε βίντεο να βιαιοπραγούν σε βάρος περικυκλωμένων και άοπλων διαδηλωτών καθώς και εκείνοι που ευθύνονται για τους τραυματισμούς των δημοσιογράφων" αλλά και από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη "να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διαμόρφωση ενός κλίματος μηδενικής ανοχής στη βία και στην κατάχρηση εξουσίας στα σώματα ασφαλείας", όπως επίσης και "να δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα όλων των Ε.Δ.Ε. που διενεργήθηκαν τα τελευταία χρόνια για περιστατικά καταχρηστικής βίας υπαλλήλων των σωμάτων ασφαλείας σε βάρος πολιτών και δημοσιογράφων καθώς και τις τυχόν πειθαρχικές ή ποινικές κυρώσεις τους επιβλήθηκαν".