Ραγκούσης: Οι εκλογές πράγματι θα γίνουν

"Πάμε πράγματι σε εκλογές, που σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε θα γίνουν στις αρχές Μαΐου", δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ανακοινώνοντας για ακόμη μια φορά την υποψηφιότητά του στην Β' Αθηνών.

Ραγκούσης: Οι εκλογές πράγματι θα γίνουν
2'

"Νομίζω ότι πηγαίνουμε σε εκλογές που αντίστοιχες των οποίων δεν έχουμε ξαναζήσει. Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι, είναι πάρα πολλά εκείνα τα τελείως καινούρια χαρακτηριστικά τα οποία νομίζω ότι θα συναντήσουμε μπροστά μας", δήλωσε ο κ. Ραγκούσης σχολιάζοντας τον χαρακτήρα των επερχόμενων εκλογών.

Το βασικό εξ αυτών των χαρακτηριστικών, σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, είναι ότι δεν θα υπάρξει η δυνατότητα σε κανένα από τα μέχρι τώρα γνωστά ως μεγάλα κόμματα, να σχηματίσει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ένα άλλο είναι ότι οι πολίτες προσερχόμενοι στις κάλπες θα γνωρίζουν ότι κάποιες από τις πολιτικές που έχουν σχεδιαστεί θα ασκηθούν υποχρεωτικά.

Όταν ο Γιάννης Ραγκούσης ρωτήθηκε σχετικά με το ποιος φταίει για την δεδομένη κατάσταση, καθώς ο πολίτης είναι ο μόνος που δεν ευθύνεται, όπως λέγεται, εκείνος απάντησε: "Εγώ φταίω; Εγώ κυβέρνησα πριν το 2009; Ήμουν μέλος των κυβερνήσεων; Δεν ήμουν. Βρέθηκα πρώτη φορά, είχα την τιμή να με ορίσει μέλος της Κυβέρνησης ο πρώην Πρωθυπουργός, ο κύριος Παπανδρέου. Και εγώ μπορώ να το πω και εγώ θα μπορούσα να το πω και θα μπορούσα να το πω και έναντι συναδέλφων μου μέσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. που κυβερνούν την Ελλάδα πάρα πολλές δεκαετίες".

Όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα της επιστροφής των διαγραφέντων αντιμνημονιακών βουλευτών, και σε μια πιθανή συνυποψηφιότητα στην Β΄Αθηνών με έναν τέτοιο βουλευτή, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι σε αυτή την περίπτωση "θα γίνει ζημιά".

Ο Γιάννης Ραγκούσης αιτιολόγησε αυτή του την εκτίμηση στο ότι ο κόσμος θα θεωρήσει ότι οι δύο υποψήφιοι "τον δουλεύουν" καθώς φάσκουν και αντιφάσκουν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή