Ένα κρίσιμο «μέτωπο» που απειλείται με… κατάρρευση

Συγκρατημένη απαισιοδοξία σχετικά με τα αποτελέσματα που είχε η έως τώρα προσπάθειά τους για την επίτευξη της διοικητικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα, εκφράζουν οι αρμόδιοι μηχανισμοί –κυρίως γαλλικής προέλευσης– που έχουν αναλάβει το σχετικό έργο.

Ένα κρίσιμο «μέτωπο» που απειλείται με… κατάρρευση
1'

Το βασικό τους πρόβλημα εντοπίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο βαθμό και την ποιότητα συνεργασίας με τις αρμόδιες διευθύνσεις των υπουργείων που έρχονται σε επαφή σχεδόν σε καθημερνή βάση.

Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα από τα τέλη Μαρτίου και μετά, κρίθηκε απαραίτητο στην προσπάθεια να συμβάλει και γερμανική ομάδα ειδικών, η οποία εγκαταστάθηκε επίσης στην Αθήνα, προκειμένου να υπηρετήσει τον ίδιο σκοπό.

Η διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας θεωρείται κομβικό σημείο των εξελίξεων από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και ο τέως πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, στις συναντήσεις που κάνει στα γραφεία του ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου», όταν η κουβέντα με τους συνομιλητές του φτάνει στον απολογισμό του κυβερνητικού του έργου, στέκεται ιδιαίτερα στην αποτυχία του να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του δημοσίου τομέα.

Αυτός ο τελευταίος, πάντως, αναμένεται να δεχθεί ένα ισχυρό χτύπημα στο αμέσως προσεχές διάστημα με την ανακοίνωση των αποχωρήσεων περίπου 50.000 υπαλλήλων του, σε μικρό βάθος χρόνου.

Η τρόικα, επ' αυτού είναι αποφασισμένη και δεν επιδέχεται διορθωτικών κινήσεων.

Στο Μαξίμου έχουν ζητήσει τη λίστα με τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις του δημοσίου που θα μπορούσαν να κλείσουν άμεσα, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ο παραπάνω κρίσιμος αριθμός, ο οποίος δεν επιτυγχάνεται με την εφαρμογή της αντιστοιχίας που προβλέπει μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Ο κύβος δείχνει να έχει ριφθεί ως προς αυτό το συγκεκριμένο, κρίσιμο, μέτωπο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή