ΔΗΜΑΡ: Συνεργασία υπό προϋποθέσεις

Παρουσιάζοντας σήμερα το πρόγραμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε πως το κόμμα είναι ανοιχτό σε προτάσεις συνεργασίας, υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για αποδοχή της πρόκλησης για μια "κυβερνώσα αριστερά".

ΔΗΜΑΡ: Συνεργασία υπό προϋποθέσεις
1'

"Η ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τη δύναμη που θα της δώσει ο λαός, για παρέμβαση στις μετεκλογικές διαδικασίες, είτε από θέσεις προγραμματικής αντιπολίτευσης, είτε από θέσεις συμμετοχής σε κυβερνήσεις συνεργασίας."

Ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε επίσης ότι η ΔΗΜΑΡ είναι ανοικτή σε συνεργασίες, με την προϋπόθεση ότι θα υπηρετούν την αλλαγή των πολιτικών και όχι ευκαιριακές συμπράξεις για τη νομή της εξουσίας, ή τη συνέχιση, με άλλον τρόπο, των ίδιων πολιτικών, απορρίπτοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία στις μονοεδρικές περιφέρειες.

Οι προϋποθέσεις που θέτει η ΔΗΜΑΡ για συνεργασία είναι: Σύμπτωση σε προοδευτικό πρόγραμμα, φερέγγυες πολιτικές και αξιόπιστα πρόσωπα για την εφαρμογή του.

Η πρόταση αριστερής ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπεριέχει την απαραίτητη πολιτική συνοχή, αφού παραλείπει τις μεγάλες διαφορές ακόμη και σε θέματα άμεσης πολιτικής, είπε ο Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στην στάση των κομμάτων της Αριστεράς, που θέλουν την Ελλάδα να απορρίψει το Μνημόνιο, χωρίς όμως να σκεφθούν ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται αποχώρηση και των δανειστών από την διαπραγματευτική διαδικασία.

Εκτίμηση του κ. Κουβέλη είναι ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα έχουν δυναμικό χαρακτήρα και πρόσθεσε ότι με τη ρευστότητα που επικρατεί και η οποία -όπως όλα δείχνουν- θα ενταθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι πιθανότατο να εισέλθουμε σε φάση μεγάλων ανακατατάξεων.

"Η ενισχυμένη "Δημοκρατική Αριστερά" θα είναι έτοιμη να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στη συγκρότηση της κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας", τόνισε ο κ. Κουβέλης κλείνοντας την δήλωσή του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή