Α. Σαμαράς: Δεν θα γίνω δέσμιος των ηττημένων

Με ξεκάθαρες κουβέντες επιχειρεί ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς να δώσει απαντήσεις σε προεκλογικούς γρίφους.

Λύση σε πολλούς γρίφους, για την επόμενη ημέρα επιχείρησε να δώσει εχθές ο Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποιώντας τη δεύτερη, τηλεοπτική, προεκλογική του εμφάνιση.

«Κι αν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, τι θα κάνω; Το ερώτημα είναι: θα μείνουμε ακυβέρνητοι ως χώρα; Αναγκαστικά. Όχι από δικό μου αίτιο. Θα πρέπει να ξαναπάμε σε εκλογές παρά το ακυβέρνητο», είπε κατηγορηματικά, τονίζοντας πρώτα, πως ο ίδιος μπαίνει στο «γήπεδο, όπως όλες οι μεγάλες ομάδες, για τη νίκη».

Υπερθεμάτισε μάλιστα της στάσης του λέγοντας πως η συγκυβέρνηση θα είναι δύσκολη, όταν πηγαίνεις για να αλλάξεις την Ελλάδα.

«Τι θα γίνει εάν ο κ. Βενιζέλος βάλει όρους και πει ότι «κάτω από αυτούς τους όρους εγώ δέχομαι». Μα εδώ πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Τι θα γίνει εάν, όχι ο κ. Βενιζέλος, αλλά στον κ. Βενιζέλο βάλει όρους το ΠΑΣΟΚ; Εγώ θα πρέπει να είμαι δέσμιος των ηττημένων;», είπε χαρακτηριστικά, αποκλείοντας μελλοντική, μετεκλογική συνεργασία και με τα κόμματα της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιώργου Καρατζαφέρη.

«Όλα αυτά τα μικρότερα κόμματα, τα οποία αν θέλετε βγήκαν, φύτρωσαν από τη μήτρα της Νέας Δημοκρατίας, είναι κόμματα στα οποία σήμερα όπως έχει η κατάσταση, με μια Ελλάδα η οποία πρέπει να πάρει μεγάλες αποφάσεις, όποιος τα ψηφίσει ουσιαστικά δίνει φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ και κατά την άποψή μου δίνει αν θέλετε και ασυλία στο ΠΑΣΟΚ. Είναι ψήφος ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ», εξήγησε, επιχειρώντας να ανακόψει τις διαρροές προς τα νεότερα διαμερίσματα της πολυκατοικίας.

«Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα αποφύγουμε τα πάντα»

Μένοντας αμετακίνητος στην τακτική που έχει επιλέξει, ο κος Σαμαράς απέφυγε να δώσει περισσότερες δεσμεύσεις από εκείνες που έχει ήδη εξαγγείλει και οι οποίες αφορούν, συνοπτικά, στην αποκατάσταση των αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους πολύτεκνους και στους ιδιώτες κατόχους ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, στην εύρεση ισοδύναμων μέτρων για την αποφυγή νέων οριζόντιων περικοπών και στην ενδυνάμωση του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών με την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, των συμμοριών και των εγκλημάτων της πόλης, που πραγματοποιούν οι κουκουλοφόροι.

«Δεν μπορώ εγώ από εκεί και πέρα όπως βλέπω ότι εσείς θα θέλατε να πω, να υποσχεθώ ότι θα αποφύγουμε τα πάντα. Τα χειρότερα προσπαθώ να αποτρέψω, τα οποία ποτέ δεν απέτρεψε αυτή η Κυβέρνηση», σημείωσε.

«Νοικοκύρεμα» στη Συγγρού

Την ίδια ώρα η ΝΔ, μοιάζει να νοικοκυρεύει τα οικονομικά της.

Παρά τα χρέη και τις καθυστερήσεις πληρωμών που συχνά έρχονται στο προσκήνιο, με βάση το πόρισμα της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος που παραδόθηκε στον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη και το οποίο δημοσιεύεται στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ, προκύπτει ότι τα δύο τελευταία έτη κατά τα οποία Πρόεδρος είναι ο Αντώνης Σαμαράς και μετά από πολλά έτη με ζημίες, δεν δημιουργεί πρωτογενή ελλείμματα κατά την λειτουργία της.

Αναλυτικά, για το έτος 2010 το πλεόνασμα ήταν 1,2 εκατομμύρια Ευρώ και για το έτος 2011 -παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε καταβολή της τέταρτης δόσης της κρατικής χρηματοδότησης- ήταν 335 χιλιάδες Ευρώ.

«Η αλήθεια αυτή αποδεικνύει τη βούληση και την ικανότητά μας να νοικοκυρέψουμε την Ελλάδα. Θα τα καταφέρουμε γιατί μπορούμε», σχολίαζαν στελέχη της ΝΔ.

Διαβάστε ακόμη:

Α. Σαμαράς: Μπαίνω στο γήπεδο για τη νίκη