Αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής εκλέχτηκε η Εύα Καϊλή από τον πρώτο γύρο

Η Εύα Καϊλή  είχε το χρίσμα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και κατάφερε να εκλεγεί αντιπρόεδρος του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον πρώτο γύρο
Η Εύα Καϊλή είχε μια άνετη εκλογική επικράτηση
Intime News

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από τον πρώτο γύρο με 454 ψήφους, εκλέχτηκε η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή. Η ελληνική παρουσία στις Βρυξέλλες, με την εκλογή της κα Καϊλή, ενισχύεται ακόμα περισσότερο. Υπενθυμίζεται ότι αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου διετέλεσε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Κατά τον πρώτο εκλογικό γύρο καλύφθηκαν οι εννέα από τις 14 θέσεις, (μια από τις οποίες έλαβε η κα Καϊλή), ενώ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος από το 2014 Δημήτρης Παπαδημούλης, δεν κατάφερε να επανεκλεγεί και αναμένεται να δώσει νέα μάχη στον δεύτερο γύρο.

Η Εύα Καϊλή είχε μια άνετη εκλογική επικράτηση, ξεπερνώντας μάλιστα και σημαντικά ονόματα του Ευρωκοινοβουλίου όπως την μέχρι τώρα αντιπρόεδρο Γερμανία Καταρίνα Μπάρλει, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης στη χώρα της.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε το χρίσμα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Η δεύτερη ισχυρότερη πολιτική ομάδα του ευρωκοινοβουλίου (μετά το Λαϊκό Κόμμα) και η Ισπανίδα πρόεδρος της, αποφάσισαν να στηρίξουν την Ελληνίδα συνάδελφο τους, καθώς εκείνη κατάφερε να διακριθεί παρά τις αντίξοες συνθήκες και χωρίς να πληροί η αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ των μόλις 2 Ευρωβουλευτών τις προϋποθέσεις.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Α' γύρου:

Ψηφίσαντες: 691 Λευκά ή άκυρα: 11 Έγκυρες ψήφοι: 680 Othmar Karas (EPP - Αυστρία): 536 Pina Picerno (S&D - Ιταλία): 527 Pedro Silva Pereira (S&D - Πορτογαλία): 517 Ewa Kopacz (EPP - Πολωνία): 467 Εύα Καϊλή (S&D - Ελλάδα): 454 Evelyn Regner (S&D - Αυστρία): 434 Rainer Wieland (EPP - Γερμανία): 432 Katarina Barley (S&D - Γερμανία): 426 Dita Charanzova (Renew - Τσεχία): 406

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του Μονογυιού: «Ο Τζώρτζης απλά έφυγε, απλά πήγε σε μια άλλη διάσταση»

ΕΥΑΘ: Αυτή είναι η επίσημη εξήγηση για τους απόκοσμους ήχους στη Θεσσαλονίκη

Ευρωβουλή: Nέα πρόεδρος η Ρομπέρτα Μετσόλα

Survivor Spoiler 18/1: Αποχωρεί και αλλάζουν τα δεδομένα (video)