Χρυσοχοϊδης «Η Ομόνοια καθάρισε…»

«Καθαρό» από λαθρομετανάστες βλέπει το κέντρο της Αθήνας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καθώς μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής εξήγησε ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει «άλλη πραγματικότητα». Συγκεκριμένα ανέφερε πως «Την περασμένη Κυριακή είδα με ευχαρίστηση δεκάδες επισκέπτες από την επαρχία να κάθονται στα παγκάκια της Ομόνοιας».

Χρυσοχοϊδης «Η Ομόνοια καθάρισε…»
1'

Επιπλέον, ο υπουργός εξήγησε ότι «πολλοί μας κατηγορούν ότι χρησιμοποιούμε το μεταναστευτικό θέμα για προεκλογικές σκοπιμότητες. Τι θα πει προεκλογικά; Προεκλογικά δεν μεταδίδονται οι ασθένειες και δεν υπάρχει εγκληματικότητα;»

Νωρίτερα, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αποφάσεις όμως που θα κληθεί να άρει η νέα κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ανέφερε πως η νέα κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα ύψους 11 δις ευρώ που θα κληθεί να πάρει τον ερχόμενο Ιούνιο και επισήμανε πως «μπορούμε να αποτρέψουμε περαιτέρω μείωση συντάξεων εφ όσον προχωρήσουμε σε περιστολή δαπανών και αύξηση εσόδων και εφ όσον η συνολική προσπάθεια φέρει πιο κοντά την ανάπτυξη».

Επιπροσθέτως τόνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα, ούτε γίνεται συζήτηση για τον 13ο και14ο μισθό, μείωση αποζημιώσεων ή κατάργηση αποζημιώσεων και μείωση χρόνου αδείας». Τέλος τόνισε πως «δεν καταφέραμε να εντάξουμε μια σημαντική δέσμη ρυθμίσεων που ανακουφίζουν το χρέος των νοικοκυριών» πρόσθεσε ότι η τρόικα επεξεργάζεται τις συγκεκριμένες προτάσεις και ότι η επόμενη κυβέρνηση θα φέρει τις ρυθμίσεις «που έχουν επείγοντα χαρακτήρα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή