Α.Σαμαράς: Θα τα αλλάξουμε όλα

Τα πέντε σημεία της προεκλογικής στρατηγικής του Αντώνη Σαμαρά.

Α.Σαμαράς: Θα τα αλλάξουμε όλα
3'

«Στο χέρι σας είναι πλέον. Μόνο στο χέρι σας. Θέλω να αναλογιστείτε τη δύναμή σας. Τη δύναμη να τα αλλάξουμε όλα! Στις 6 Μαΐου…», η χαρακτηριστική αποστροφή Σαμαρά, με αφορμή την προκήρυξη των εκλογών, μέσω της οποίας ζήτησε για μια ακόμη φορά νωπή.

Ισχυρή, λαϊκή εντολή ώστε να κερδίσει η ΝΔ την αυτοδυναμία.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως εμμένει σε κάθε δημόσια εμφάνισή του στην ανάγκη σχηματισμού μιας νέα κυβέρνησης η οποία δεν θα εξαρτάται από άλλα κόμματα και η οποία θα αποφασίζει από μόνη της, με βάση το πρόγραμμά της.

Για την επίτευξη του «γαλάζιου» στόχου, ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση.

Ήδη εχθές συστάθηκε η πολυπληθής εκλογική επιτροπή ενώ μετά το Πάσχα ξεκινούν οι περιοδείες των στελεχών της παράταξης αλλά και η προβολή των προεκλογικών σποτ της ΝΔ.

Σε όλη αυτή τη σύντομη προεκλογική περίοδο, διάρκειας μόλις 25 ημερών, η ρητορική που θα αναπτυχθεί θα βασιστεί σε πέντε βασικά σημεία:

1. Αποδόμηση Βενιζέλου

Η προσπάθεια εξίσωσης του διδύμου Παπανδρέου-Βενιζέλου, θα συνεχιστεί επίμονα μέχρι τέλους. Η ΝΔ θα επιδιώξει να φέρει σε πρώτο πλάνο τις ευθύνες του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Μελέτη, επίβλεψη, εκτέλεση του Μνημονίου, είναι… Βενιζέλος», λένε στη Συγγρού, εξηγώντας πως είχαμε προβλήματα, αλλά βρεθήκαμε εδώ που βρεθήκαμε από τα απίστευτα λάθη, το λαϊκισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου, με τον οποίο ταυτίστηκε απόλυτα ο κ. Βενιζέλος, από την αρχή ως το τέλος

2. Πυρά στα…δεξιά

Τα δημοσκοπικά ευρήματα έχουν υποχρεώσει τη ΝΔ να στρέψει τα βέλη της και στα κόμματα της λεγόμενης «πολυκατοικίας».

«Όποιος τα ψηφίσει δίνει φιλί ζωής και ασυλία στο ΠΑΣΟΚ», εκτίμησε εσχάτως ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ουσιαστικά πως όποιος ψηφίσει Ντόρα, Καμμένο ή Καρατζαφέρη στερεί από τη ΝΔ την αυτοδυναμία και ‘‘δικαιώνει’’ το ΠΑΣΟΚ, αφού η ΝΔ έχει πέραν των άλλων υποσχεθεί να αναζητήσει ευθύνες για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο, κάτι που δεν θα μπορούσε ποτέ να το πράξει συνεργαζόμενη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

3. Πόλεμος στην Αριστερα

Η ΝΔ επιθυμεί να μην έχει διαρροές από απογοητευμένους ψηφοφόρους της. Με προφανή στόχο να φρενάρει την αντι-μνημονιακή ψήφο και τη στροφή προς τα Αριστερά, ο αρχηγός της παράταξης επιμένει στο σφυροκόπημα των κομμάτων της Αριστεράς.

Μόλις εχθές, στο προεκλογικό του μήνυμα είπε μάλιστα: «Κάποιοι ακόμα θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι όλα πια είναι μάταια. Ότι όλα χάθηκαν! Ότι η Ελλάδα δεν έχει ελπίδα να σηκωθεί στα πόδια της. Μη τους πιστέψετε. Κερδοσκοπούν στην κρίση από τη δική σας αγωνία. Παίζουν επικίνδυνα παιγνίδια με την απελπισία του κόσμου».

4. Δημιουργία Ελπίδας

Παράλληλα με την κριτική που θα ασκήσει στους πολιτικούς του αντιπάλους ο Αντώνης Σαμαράς θα επιδιώξει να απευθυνθεί προς το εκλογικό σώμα, παρέχοντας σιγουριά και ελπίδα για το αύριο. Η νότα αισιοδοξίας κρίνεται αναγκαία ώστε να πιστέψει το ακροατήριο του κόμματος πως υπάρχει δυνατότητα εξόδου από την κρίση και άρα λόγος να ψηφίσει τη ΝΔ. «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει! Χρειάζεται λαό που πιστεύει στον εαυτό του. Και κυβέρνηση που βάζει πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον. Που μπορεί να πάρει αποφάσεις και μπορεί να διαπραγματευθεί στο εξωτερικό», η χαρακτηριστική του εχθές αποστροφή.

5. Παρουσίαση του Προγράμματος

Τις επόμενες ημέρες, μετά το Πάσχα, η ΝΔ αναμένεται να δώσει έμφαση και στην παρουσίαση του προγράμματός της. Κομμάτι-κομμάτι θα το παρουσιάσει ανά την Ελλάδα με σκοπό να πείσει πως διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο εξόδου και πως είναι έτοιμη να αναλάβει αυτοδύναμα τα ηνία του τόπου, εφαρμόζοντας ένα διαφορετικό, λιγότερο επώδυνο, μείγμα πολιτικής.


Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή