Αλέξης Τσίπρας: Κινήσεις εξωστρέφειας με το βλέμμα στις κάλπες

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως το 2022 θα είναι χρονιά εκλογών.

Κινήσεις εξωστρέφειας από τον Αλέξη Τσίπρα
Στο στρατηγείο του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι οι κάλπες θα στηθούν πολύ νωρίτερα ακόμα και από όσο οι ίδιοι θα περίμεναν
Intime News
4'

Σε δράσεις που έχουν σαν στόχο την άμεση επικοινωνία των πολιτών με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τα όσα υπόσχεται ότι θα πραγματοποιήσει από τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά τις εκλογές, σε περίπτωση που το κόμμα του σχηματίσει κυβέρνηση, προχωράει ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να αφήσει στην άκρη τις εσωκομματικές διαφωνίες εν όψει του Συνεδρίου, αλλά και να είναι έτοιμος στην περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως το 2022 θα είναι χρονιά εκλογών. Όχι, φυσικά, επειδή από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ζητάνε μετ’ επιτάσεως, αλλά γιατί πιστεύουν ότι η κυβέρνηση πιέζεται, πλέον, ασφυκτικά σε πολλά μέτωπα. Και κυρίως σε εκείνα της πανδημίας και της ακρίβειας.

Το ζήτημα, όμως, είναι ότι στο στρατηγείο του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι οι κάλπες θα στηθούν πολύ νωρίτερα ακόμα και από όσο οι ίδιοι θα περίμεναν - ενδεχομένως και ως τον Μάιο.

Οδηγούνται σε αυτή τη σκέψη, καθώς υποστηρίζουν ότι στο στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχουν πρόσωπα που εισηγούνται στον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε έναν εκλογικό αιφνιδιασμό, έτσι ώστε η χώρα -αλλά και ο ίδιος- να «ξεμπερδέψουν» με τις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, πριν φτάσουμε στην «καρδιά» του καλοκαιριού.

Υπό αυτό το πρίσμα, φαίνεται απολύτως λογική η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να επενδύσει στην προσωπική επικοινωνία με τους πολίτες. Η πρόθεση αυτή φάνηκε ξεκάθαρα από την εκτός προγράμματος περιοδεία που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στη Νίκαια.

Όπως υπογραμμίζουν οι στενοί του συνεργάτες, οι επισκέψεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, σε εξορμήσεις προχώρησαν το Σαββατοκύριακο και κλιμάκια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ολόκληρη την Ελλάδα, παρουσία βουλευτών και κορυφαίων στελεχών του κόμματος.

Εκτός από τις περιοδείες, ο Αλέξης Τσίπρας πυκνώνει και τις δημόσιες εμφανίσεις του, τόσο με παρεμβάσεις στα κοινωνικά δίκτυα, όσο και με συνεντεύξεις στο Τύπο. Στόχος του είναι να αναδείξει μέσα από αυτές την προγραμματική πρόταση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Να φτάσουν στους πολίτες όσα η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να αποκρύψει», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συνομιλητές του.

Την Κυριακή, μιλώντας στην «Αυγή», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι σε περίπτωση που το κόμμα του επιστρέψει στη διακυβέρνηση της χώρας, έχει ήδη έτοιμα τα πρώτα νομοσχέδια.

Στις πρώτες δράσεις της «δεύτερης φοράς Αριστερά», συμπεριλαμβάνονται δεσμεύσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, την αποκατάσταση εργασιακών δικαιωμάτων, για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα, στον κατώτατο συντελεστή του 6%, παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας μέσω της ΔΕΗ, αλλά και για τη δραστική μείωση του χρέους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία.

Όχι στην εσωκομματική σύγκρουση

Οι εξωστρεφείς δράσεις του Αλέξη Τσίπρα, έχουν ακόμα έναν σαφή στόχο. Το να μην μπει ο ΣΥΡΙΖΑ σε έναν φαύλο κύκλο εσωστρέφειας, εξαιτίας των διαφωνιών που καταγράφονται στο εσωτερικό του κόμματος μπροστά στο Συνέδριο.

Η «Ομπρέλα», η εσωκομματική μειοψηφία, έδειξε ήδη τα «δόντια» της, καθώς με κείμενο που κατέθεσε στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου, στάθηκε και επίσημα απέναντι στις αλλαγές που ετοιμάζει για την εκλογή των οργάνων του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρα, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα.

Αν και τέτοιου είδους διαφωνίες είναι κομμάτι της κουλτούρας του πολιτικού ρεύματος από το οποίο προέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, εκείνο της ανανεωτικής Αριστεράς, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού που υποστηρίζουν ότι θα γιγαντωθούν από τα φιλοκυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: Εκλογές άμεσα για να δοθεί δημοκρατική διέξοδος στα αδιέξοδα Μητσοτάκη

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή