Την Τρίτη η στρατηγική Ν.Δ. για ΜΜΕ

Ποιοι είναι οι σχεδιασμοί της Νέας Δημοκρατίας για τα ΜΜΕ, τα διαφημιστικά μηνύματα και την προεκλογική εκστρατεία

Τα διαφημιστικά σποτ, το πρόγραμμα των εξορμήσεων ανά την Ελλάδα και οι εμφανίσεις του Αντώνη Σαμαρά στα ΜΜΕ αναμένεται να «κλειδώσουν», αμέσως μετά το Πάσχα.

Σειρά εκκρεμοτήτων καλείται να κλείσει από την Τρίτη το πρωί ο κ. Αντώνης Σαμαράς, συγκαλώντας συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες αλλά και τα όργανα του κόμματος.

Ο πρόεδρος της, αμέσως μετά την εξόρμησή του στην Πύλο και στο Ναύπλιο, αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα, προκειμένου να βάλει τις τελευταίες πινελιές στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, για τα μηνύματα που το κόμμα επιθυμεί να εκπέμψει.

Το διαφημιστικό σποτ

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Newsbomb.gr", στο «συρτάρι» του προέδρου της Ν.Δ. βρίσκονται ήδη τα πρώτα διαφημιστικά τρέιλερ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν μάλιστα, πως η ΝΔ θα «χτυπήσει» με εναλλασσόμενα τηλεοπτικά διαφημιστικά μηνύματα, ενώ η πρώτη διαφήμιση που θα δούμε στις οθόνες μας, αναμένεται να μην είναι... γκρίζα.

Άγνωστο παραμένει αν με αυτό το σποτ θα επιχειρήσει το κόμμα να προβάλλει το πρόσωπο του Προέδρου, ως βασικό όχημα νίκης και κατάκτησης της αυτοδυναμίας ή αν από την αρχή θα δοθεί έμφαση στην προβολή του προγράμματος του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, η Συγγρού, εφόσον κριθεί αναγκαίο, μπορεί έως το τέλος της εκλογικής περιόδου να επιστρατεύσει και «γκρίζες» διαφημίσεις, προκειμένου να αποδομήσει το ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε σε αυτό τον τομέα η αξιωματική αντιπολίτευση διαθέτει εμπειρία, καθώς έχει κατά το παρελθόν, δυο φορές -ακόμη και από τη ΔΕΘ- προβάλλει σχετικά βίντεο.

Με βάση την παλαιότερη εμπειρία, αλλά και το νέο σύνθημα «Τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος», μπορεί εύκολα να υποθέσει κανείς πως ένα τέτοιο τρέιλερ μπορεί να περιλαμβάνει υποστηρικτικές δηλώσεις του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για αποτυχημένες πολιτικές και πρωτοβουλίες του Γιώργου Παπανδρέου όπως το δημοψήφισμα καθώς και φράσεις του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου όπως «θα βάλω πάτο στο βαρέλι», αλλά και δεσμεύσεις για μη επιβολή φόρου μέσω της ΔΕΗ, που τελικά δεν τήρησε.

Ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια

Αμέσως μετά το Πάσχα θα ανακοινωθούν και τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία, θα είναι κατά 50% ανανεωμένα.

«Αν ο κόσμος θέλει 100% ανανέωση, μπορεί να το κάνει διά της ψήφου του», λένε στελέχη της ΝΔ, απαντώντας στο ερώτημα, αν αρκεί αυτός ο αριθμός «φρέσκων προσώπων».

Μεταξύ των υποψηφίων θα δούμε και αρκετούς επώνυμους.

Ήδη έχουν διαρρεύσει τα ονόματα του ηθοποιού κ. Ρένου Χαραλαμπίδη, για την Β΄ Αθήνας και του «Ράμπο» των γηπέδων κ.Τάσου Μητρόπουλου για τη Β΄ Περιφέρεια του Πειραιά.

Οι εμφανίσεις του Προέδρου

Ήδη ο Αντώνης Σαμαράς έχει παραχωρήσει τις δυο πρώτες, προεκλογικές, τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, στον ΑΝΤ1 και στο Μέγκα.

Την Τρίτη το πρωί θα συζητηθεί στον τρίτο όροφο της Συγγρού το θέμα των υπολοίπων προσκλήσεων που έχει δεχθεί.

Τα αιτήματα των τηλεοπτικών καναλιών αναμένεται να γίνουν δεκτά σε μεγάλο βαθμό, καθώς παραδοσιακά οι πολιτικοί αρχηγοί εμφανίζονται στα δημοφιλή πρωινά ενημερωτικά προγράμματα και στα δελτία των οκτώ.

Από εκεί και πέρα, προβληματισμός επικρατεί για τις εμφανίσεις στα ραδιόφωνα.

Οι ενημερωτικοί σταθμοί είναι αρκετοί και το επικοινωνιακό του επιτελείο γνωρίζει -και πολύ περισσότερο ο έμπειρος δημοσιογράφος και εκπρόσωπος του κόμματος, κ. Γιάννης Μιχελάκης- πως αν δοθεί μια φορά συνέντευξη στα ερτζιανά, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εμφάνιση και στις υπόλοιπες συχνότητες, που έχουν καταθέσει αίτημα. Πρωτίστως, για να μην δοθεί η αίσθηση πως υπάρχει διακριτική μεταχείριση μέσων και προσώπων αλλά και δευτερευόντως, να μην δημιουργηθούν «εντάσεις» και «παρεξηγήσεις» με εκπροσώπους των Μέσων σε μια περίοδο που κάθε παράταξη επιθυμεί να προβάλλονται ικανοποιητικά οι θέσεις της.

Κάτι αντίστοιχο επικρατεί ως σκέψη και για το διαδίκτυο, όπου εκεί τα παραδοσιακά μέσα είναι όμως λιγότερα και άρα, δύσκολα γίνεται διακριτό, που θα ήταν πραγματικά χρήσιμο να δοθεί μια συνέντευξη.

Σε κάθε περίπτωση, ο κυβερνοχώρος αξιοποιείται ήδη από τον κ. Σαμαρά, όπου έχει δημιουργήσει και προσωπική σελίδα στο ιντερνετ αλλά και προσωπικό ιστολόγιο.

Όλα τα παραπάνω θα «κλειδώσουν» σε διαδοχικές συσκέψεις, με τους στενούς του συνεργάτες.

Υπό την Προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, θα συνεδριάσει, την Τρίτη, στις 14:00', και η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος.

Νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της πολυμελούς Εθνικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, στα κεντρικά κτίρια της λεωφόρου Συγγρού.

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, θα παρουσιαστεί και το πρόγραμμα της Ν.Δ., σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο.