ΣΥΡΙΖΑ: «Φραξιονιστική τύφλωση» ενώ η κοινωνία στενάζει

Έντονο προβληματισμό προκαλούν στη βάση, αλλά και σε πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, οι δημόσιες τοποθετήσεις ορισμένων κορυφαίων στελεχών του κόμματος, που με αφορμή τον προσυνεδριακό διάλογο βάλουν συγκαλυμμένα ή και πιο ανοιχτά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
INTIME

Το γεγονός, μάλιστα, ότι όλα αυτά λαμβάνουν χώρα την ώρα που η κοινωνία βιώνει μεγάλες δυσκολίες και που ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της σύγκρουσης με την κυβέρνηση, αλλά και τους μηχανισμούς που τη στηρίζουν, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό γι' αυτή τη φραξιονιστική προσέγγιση εκ μέρους κάποιων.

Οι διαφωνίες μέσα στα κόμματα που «κατάγονται» πολιτικά από τον χώρο της λεγόμενης «Ανανεωτικής» Αριστεράς», δεν είναι κάτι περίεργο. Ούτε και πρωτότυπο. Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι αποτελούν ένα κεκτημένο δικαίωμα για τα στελέχη τους. Ωστόσο, δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που γίνεται κατάχρηση στο «δικαίωμα» στην εσωκομματική δημοκρατία, με αποτέλεσμα να εκπέμπεται λάθος μήνυμα, τη λάθος στιγμή.

Αυτό υποστηρίζουν πρόσωπα που ανήκουν σε έναν ευρύτερο κύκλο συνομιλητών του Αλέξη Τσίπρα και εκφράζουν με αυτό τον τρόπο την ενόχληση τους για τους για τις συνεχόμενες δημόσιες τοποθετήσεις μερίδας στελεχών που διαφωνούν με τις καταστατικές αλλαγές που προωθεί στο κόμμα ο αρχηγός τους.

Κορυφή του «παγόβουνου» αποτέλεσαν τα όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην «Καθημερινή». Όμως, υπήρξαν και άλλα, μικρότερου βεληνεκούς χτυπήματα τις τελευταίες ημέρες. Αυτός είναι και ο λόγος που ορισμένοι από τον περίγυρο του τέως πρωθυπουργού κάνουν λόγο για «φραξιονιστική τύφλωση» εκ μέρους μερίδας συντρόφων τους.

Αρχικά, ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι δεν μιλάνε για «εσωτερικό εχθρό». Περιγράφουν, όμως, στο Newsbomb.gr μία κατάσταση, που αν δεν την έχεις ζήσει, δυσκολεύεσαι να την καταλάβεις. «Όταν εμπλέκεσαι σε μία τέτοια εσωκομματική αντιπαράθεση, σχεδόν ξεχνάς τι συμβαίνει γύρω σου και αφιερώνεις όλη σου την ενέργεια σε αυτή τη φραξιονιστική διαπάλη», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Από τις εκλογές του καλοκαιριού του 2019 και μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βρει τα πατήματα του. Μετά από δυόμισι χρόνια, δείχνει ικανός να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην κυβέρνηση, η οποία πιέζεται αφόρητα από την ακρίβεια που μαστίζει τη χώρα. Πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια, είναι αναμφίβολα ο Αλέξης Τσίπρας, που με δημόσιες εμφανίσεις και παρεμβάσεις του, επιχειρεί να ανατρέψει το πολιτικό κλίμα.

Και αντί να έχει στο πλευρό του το σύνολο των στελεχών του κόμματος, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει την κυβέρνηση, είναι υποχρεωμένος να ασχολείται με ένα εσωκομματικό μέτωπο που παρότι προϋπήρχε, προκαλεί μεγαλύτερο θόρυβο εξαιτίας της προσυνεδριακής διαδικασίας.

Με βάση τα παραπάνω, φαίνεται πως η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού κανένας δεν μπορεί να προδικάσει με βεβαιότητα ούτε τη στάση των «προεδρικών», αλλά ούτε και την αντίδραση της «ομπρέλας».

Πάντως, όλα δείχνουν πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν σκοπεύει να ρίξει «λάδι στη φωτιά» των τελευταίων ημερών, αφιερώνοντας όλες του τις δυνάμεις στο μέτωπο εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: Οι εσωκομματικές «τρικλοποδιές» και η επιμονή στην εξωστρέφεια