Σε προεκλογικό πυρετό τα κόμματα

Επισήμως από σήμερα τα κομματικά επιτελεία ρίχνονται στη μάχη των εκλογών της 6ης Μαΐου, μετά τη μικρή ανάπαυλα του Πάσχα.

ΠΑΣΟΚ

Την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο του Μίλωνα, στη Νέα Σμύρνη, ενώ την Παρασκευή θα επισκεφθεί το Ηράκλειο -όπου είναι και υποψήφιος- και το Σαββατοκύριακο θα περιοδεύσει στο Ρέθυμνο και τα Χανιά. Επόμενοι σταθμοί, στις προεκλογικές περιοδείες του, θα είναι η Κοζάνη και τα Ιωάννινα.

ΝΔ

Στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ δύο ώρες αργότερα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού.

Την Πέμπτη ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει στο Ζάππειο το σχέδιό του για την ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ το επόμενο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα από τη Δυτική Ελλάδα.

Περιοδεία στα Γρεβενά και την Έδεσσα θα πραγματοποιήσει σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στη Χίο βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Συνεδριάζει, εν τω μεταξύ, αύριο η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών υπό τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση. Θα συζητηθούν οι όροι, οι προϋποθέσεις και ο χρόνος προβολής των πολιτικών κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης και τους φορείς παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών.

Θα καθοριστούν επίσης οι λεπτομέρειες για τις εμφανίσεις υποψηφίων βουλευτών και εκπροσώπων κομμάτων στα κρατικά ΜΜΕ, το ανώτατο όριο εκλογικών δαπανών, η εκλογική χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων και οι αποτιμώμενες παροχές και διευκολύνσεις, που συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες.