Γ. Καρατζαφέρης: Ως "οδηγοί" είναι άχρηστοι

"Οι ανάγκες της χώρας δεν έχουν τοπογραφικούς προσδιορισμούς. Οι δύο πρωταγωνιστές, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς, γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να είναι στο «τιμόνι» την επόμενη ημέρα", δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στο TV Creta.

"Έχουν δεσμευτεί υποταγή με το να υπογράψουν την επιστολή προς την κ. Λαγκάρντ. Έδεσαν τα χέρια τους μόνοι τους πισθάγκωνα, αφού προ – δεσμεύτηκαν ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουν άλλη πολιτική εκτός από αυτή που προσδιορίζει το Μνημόνιο, για όσο χρονικό διάστημα θα πολιτεύονται", σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και συμπλήρωσε ότι "ως εκ τούτου, την επόμενη ημέρα, ως «οδηγοί» είναι άχρηστοι".

"Υπάρχει μια λύση. Την πρότεινα στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά δυστυχώς, δεν την άκουσαν οι άλλοι. Τους είπα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πάμε όλοι μαζί στη κ. Μέρκελ. Μην κοροϊδευόμαστε. Έχει καταργηθεί πρακτικά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην ουσία και στη πράξη κουμάντο κάνει η Μέρκελ!

Να πάμε ενωμένοι και οι πέντε μαζί και να της πούμε «τι αντέχουμε και μπορούμε και τι δεν αντέχουμε και τι δεν μπορούμε. Μέχρι εδώ και μη παρέκει». Δεν τόλμησαν όμως. Είχαν μπει στις «ράγες» της υποταγής.

Ως εκ τούτου, δεν είχα θέση εκεί και έφυγα", δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης περιγράφοντας τους λόγους για τους οποίους έφυγε από την κυβέρνηση συνεργασίας.

"Καλώ όποτε θέλει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και καλή ευκαιρία είναι που θα είναι κάτω ο Βενιζέλος, να κατέβουμε να κάνουμε μέσα από το δικό σας κανάλι, ένα debate για όσα συζητήθηκαν και τις προτάσεις που έγιναν όλες αυτές τις ημέρες στο Μαξίμου. Θα δείτε ότι θα έλθουν σε πολύ δύσκολη θέση. Εγώ τους προσκαλώ και τους προκαλώ", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ καλώντας τους αρχηγούς των δυο μεγάλων κομμάτων σε συζήτηση στα Μέσα της Κρήτης.