Αντ. Σαμαράς: Θα νικήσουμε γιατί διαφέρουμε

"Ξέρετε γιατί θα νικήσουμε; Γιατί διαφέρουμε απ' όλους τους άλλους", είπε σε ομιλία του στην Άρτα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

"Άλλοι, όπως το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να σωθούν...Κι άλλοι κερδοσκοπούν στο φόβο και στην οργή του κόσμου... Εμείς κοιτάμε τον Έλληνα στα μάτια και του λέμε μια φράση: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει!", ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

"Ρωτάνε κάποιοι: πώς θα τα καταφέρει: Απαντώ: η Ελλάδα έχει πλούτο αναξιοποίητο", είπε ο κ. Αντώνης Σαμαράς και εξήγησε "είμαστε πρώτη δύναμη στη Ναυτιλία, αλλά δεν έχουμε ναυπηγεία! Είμαστε μεγάλη δύναμη στον Τουρισμό, αλλά διώχνουμε τους τουρίστες! Έχουμε το καλύτερο λάδι στον κόσμο. Αλλά δεν το εξάγουμε εμείς, το εξάγουν άλλοι, αφού το νοθεύσουν. Έχουμε πολλά προϊόντα - Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Αλιείας - αλλά συντρίβουμε τους αγρότες μας και κυνηγάμε τους κτηνοτρόφους. Έχουμε τα καλύτερα μυαλά σε όλα τα Πανεπιστήμια και σε όλα τα διεθνή ερευνητικά κέντρα".

"Ρωτάνε κάποιοι τι θα κάνετε με τα μέτρα του Ιουνίου, που προβλέπουν 11δισ πρόσθετες περικοπές. Θα κόψετε μισθούς και συντάξεις; Απαντώ: σπατάλη θα κόψουμε. Κι υπάρχει πολλή σπατάλη. Πάνω από 18 δις περικοπές σπατάλης είχαμε εντοπίσει από πέρσι", είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε λέγοντας "υπόσχομαι να αποκαταστήσω τις πολύ χαμηλές συντάξεις που κόπηκαν. Να αποκαταστήσω τα πολυτεκνικά επιδόματα που κόπηκαν. Να δώσω το εξισωτικό επίδομα στους κτηνοτρόφους. Συνολικό κόστος 550 εκατομμύρια".