Σκληρή αντιπαράθεση για τα ντιμπέιτ

Στον «αέρα» βρίσκεται η πραγματοποίηση των προεκλογικών ντιμπέιτ, μόλις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Σκληρή αντιπαράθεση για τα ντιμπέιτ
1'

Το ζήτημα προκάλεσε διαξιφισμούς μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που διαφωνούν ως προς τον αριθμό, τις διαδικασίες αλλά και τον τρόπο πραγματοποίησής τους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ζητήσει τέσσερις τηλεμαχίες, δύο μεταξύ του ιδίου και του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά κι άλλες δύο με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών. Μάλιστα, αφήνει αιχμές για τη στάση του προέδρου της ΝΔ, τον οποίο κατηγορεί ότι αποφεύγει τη διαδικασία, συμβάλλοντας σε μια «δραματική υποβάθμιση του πολιτικού λόγου και του πολιτικού πολιτισμού».

«Ας αποφασίσει επιτέλους η Νέα Δημοκρατία και ας απαντήσει», δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για το συγκεκριμένο ζήτημα, προσθέτοντας ότι η ίδια έχει αποστείλει επιστολή στον εκπρόσωπο της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη. «Οι μέρες περνούν. Ας αποφασίσει επιτέλους η Νέα Δημοκρατία και ας απαντήσει. Ας κάνει σήμερα έστω, αυτό που έπρεπε να είχε κάνει πολλές μέρες πριν», ανέφερε.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι στις τηλεμαχίες θα πρέπει να γίνει ουσιαστικός διάλογος κι όχι παράλληλοι μονόλογοι των πολιτικών αρχηγών, ενώ «γαλάζια» στελέχη επισημαίνουν ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση με εννέα «κατά φαντασίαν πρωθυπουργούς».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή