Δένδιας: Κοινή γραμμή με Ιαπωνία στην καταδίκη της ρωσικής εισβολής και του αναθεωρητισμού

Συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Ιάπωνα ομόλογό του 

Δένδιας: Κοινή γραμμή με Ιαπωνία στην καταδίκη της ρωσικής εισβολής και του αναθεωρητισμού
Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε επίσης στην κοινή θέση των δύο χωρών για καταδίκη της ρωσικής εισβολής
INTIME
1'

Εξαιρετικά πετυχημένη χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την επίσκεψή του στην Ιαπωνία και τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του Yoshimasa Hayashi.

«Αναλύσαμε τις ευρύτερες συνέπειες της ρωσικής εισβολής. Αλλά είχαμε και την ευκαιρία να μιλήσουμε για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, για τη συνεργασία που έχουμε καθιερώσει, για τη συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων Εξωτερικών σχετικά με την ανάλυση θεμάτων για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, την UNCLOS. Και από εκεί και πέρα, τις διμερείς μας σχέσεις και τη δυνατότητα ανάπτυξής τους στο προσεχές μέλλον» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε επίσης στην κοινή θέση των δύο χωρών για καταδίκη της ρωσικής εισβολής αλλά και του αναθεωρητισμού τονίζοντας ότι «ότι η Ιαπωνία είναι μία χώρα, η οποία επίσης υπέγραψε το 1923 τη Συνθήκη της Λωζάννης. Yπ’ αυτή την έννοια, λοιπόν, είναι μία χώρα που, αν λάβει κανείς υπόψη το πολύ μεγάλο μέγεθός της, είναι απαραίτητος συνομιλητής στα θέματα του Δικαίου της Θάλασσας, στα θέματα της σταθερότητας και στην καταπολέμηση του αναθεωρητισμού, δηλαδή στην προσήλωση στις Συνθήκες και τα σύνορα που οι Συνθήκες αυτές καθορίζουν».

Ο υπουργός Εξωτερικών διαβίβασε πρόσκληση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Αθήνα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή