Προειδοποιήσεις από τον διοικητή της ΤτΕ προς τα κόμματα

Αυτή τη φορά, η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για την πορεία της οικονομίας, δεν θα περιορισθεί μόνο σε παραινέσεις, όπως είθισται να γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Αντιθέτως, λέγεται ότι η βασική του «στόχευση» θα έχει να κάνει με τις …προειδοποιήσεις.

Προειδοποιήσεις από τον διοικητή της ΤτΕ προς τα κόμματα
1'


Τα μηνύματα θα είναι σαφή, θα στέλνονται προς όλους τους κομματικούς σχηματισμούς που λαμβάνουν μέρος στις εκλογές της 6ης Μαΐου και θα αναφέρουν ότι επιβάλλεται η εφαρμογή όλων όσων συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας.

Αλλιώς … Ο κ. Προβόπουλος θα κάνει αναφορά στην ανάγκη της άμεσης εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να προωθηθούν τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν άμεσα σε εργασιακό, ασφαλιστικό αλλά και στο κομμάτι του ανταγωνισμού που εξακολουθεί να χωλαίνει.

Άλλωστε, η απελευθέρωση των επαγγελμάτων μπορεί να έχει εξαγγελθεί, να έχει προκαλέσει πλήθος διαμαρτυριών, αλλά στην πραγματικότητα μέχρι σήμερα ελάχιστα έχουν γίνει και σε αυτό το μέτωπο. Ειδικό κεφάλαιο στην έκθεση θα υπάρχει για την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας, ιδιαίτερα μετά το «κούρεμα» το ιδιωτικού χρέους κατά 75%, αλλά και στην κατακόρυφη αύξηση των κόκκινων δανείων, ως απόρια της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που έχει ενσκήψει και έχει «γονατίσει» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Στο εισαγωγικό του κείμενο, ο διοικητής της ΤτΕ θα ζητά την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙ, το οποίο θα παρουσιάζεται ως μονόδρομος για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αν και θα υπάρχει και ειδικό κεφάλαιο για την τόνωση της ανάπτυξης, που δεν είναι κι από τα βασικά στοιχεία του εν λόγω Μνημονίου…

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή