Ευ. Αντώναρος: Δεν πίστεψαν τον Καραμανλή, όχι σε δεύτερο λάθος

«Δεύτερο λάθος στο ταμείο δεν αναγνωρίζεται και καταλαβαίνουν όλοι πολύ καλά τι λέω. Πρώτη φορά έκαναν λάθος πριν από δυόμιση χρόνια και δεν πίστεψαν τον Κώστα Καραμανλή, όταν τους είπε ότι έχουμε μπροστά μας δύο χρόνια δύσκολα,

με δυσάρεστα μέτρα και πίστεψαν τον Γιώργο Παπανδρέου και φτάσαμε εδώ. Το δεύτερο λάθος θα είναι ακόμα χειρότερο. Δεν επιτρέπεται να γίνει δεύτερο λάθος." Αυτό δήλωσε, μεταξύ των άλλων, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, ο υποψήφιος της ΝΔ στη Β' Αθηνών Ευάγγελος Αντώναρος.

Μερικά από τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών

Εκείνο το οποίο θα κάνουμε είναι αυτό που κάνουμε και τώρα. Μπορεί να φαίνεται λίγο σαν ρητορικό σχήμα. Εμείς συνεργαζόμαστε με τους Έλληνες πολίτες και τη χώρα. Κάνουμε το καθήκον μας και είμαι βέβαιος ότι στις 7 Μαΐου, όταν οι Έλληνες πολίτες μας έχουν δώσει με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, τότε θα κληθούμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας, το οποίο όπως βλέπετε σε στάδια, σε διάφορες φάσεις, ο Αντώνης Σαμαράς το παρουσιάζει.

Για την υποψηφιότητα του στη Β' Περιφέρεια Αθηνών και το κόμμα του Πάνου Καμμένου

Έχει παρουσία. Δεν μπορώ να το αρνηθώ. Αλλά σας διαβεβαιώνω ότι τις τελευταίες ημέρες βλέπω όλο και περισσότερους πολίτες, στην Πετρούπολη, στο Ηράκλειο, στη Νέα Σμύρνη, στο Βύρωνα, στον Άλιμο, στην Καλλιθέα, στο Μαρούσι, σας λέω περιοχές που ήμουν αυτές τις τελευταίες ημέρες, που έρχονται και μου λένε: Αλληθωρίσαμε προς τα εκεί, αλλά τώρα καταλαβαίνουμε ότι έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη απόφαση και η μεγάλη απόφαση είναι ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη ημέρα.

Αυτό είπε και ο Κώστας Καραμανλής στη δήλωση που έκανε στις αρχές της εβδομάδας. Πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα. Πρέπει να κυβερνηθεί αποφασιστικά. Και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ένα κόμμα, η Νέα Δημοκρατία και δεν σας το λέω από κομματικό πατριωτισμό, σας το λέω διότι καταγράφεται ως η μόνη δύναμη που εξακολουθεί και διατηρεί τις δυνάμεις της. Ο μόνος πολιτικός σχηματισμός με απώλειες, όπως καταγράφονται δημοσκοπικά, αλλά έχουμε εννιά κρίσιμες μέρες ακόμα μπροστά μας και αυτές οι μέρες θα είναι αποφασιστικές.

Για το τι θα συμβεί αν επιστρέψουμε στη Δραχμή

Αυτοί οι οποίοι παραμυθιάζουν τους Έλληνες πολίτες λέγοντάς τους: Μηδενισμό του χρέους, έξοδο από το Ευρώ, άρνηση να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας προς τους δανειστές μας και τους εταίρους μας, καταλαβαίνουν που οδηγούν τη χώρα; Σε αλβανοποίηση ...

Ανήκουμε στην Ευρώπη. Πρέπει να ανήκουμε στην Ευρώπη. Το κατακτήσαμε με μεγάλες δυσκολίες πριν από τριάντα πέντε χρόνια. Μην κάνουμε το λάθος να παραπατήσουμε προς τα έξω. Αυτά τα αλληθωρίσματα που κάποιοι προσπαθούν να τα στηρίξουν με φράσεις παρεμφερής του σαν "Τα λεφτά υπάρχουν", του Γιώργου Παπανδρέου, δημιουργώντας την εντύπωση ότι εδώ από την μια μέρα στην άλλη θα δημιουργηθεί πακτωλός χρημάτων και όλοι οι Έλληνες θα γίνουν εκατομμυριούχοι, μόνο τις δικές τους καρέκλες και τις δικές τους εκλογικές προοπτικές θέλουν να εξυπηρετήσουν. Να έχουν γνώση οι Έλληνες πολίτες. Το λέω ξεκάθαρα ότι δεύτερο λάθος στο ταμείο δεν αναγνωρίζεται και καταλαβαίνουν όλοι πολύ καλά τι λέω. Πρώτη φορά έκαναν λάθος πριν από δυόμιση χρόνια και δεν πίστεψαν τον Κώστα Καραμανλή, όταν τους είπε ότι έχουμε μπροστά μας δύο χρόνια δύσκολα, με δυσάρεστα μέτρα και πίστεψαν τον Γιώργο Παπανδρέου και φτάσαμε εδώ. Το δεύτερο λάθος θα είναι ακόμα χειρότερο. Δεν επιτρέπεται να γίνει δεύτερο λάθος. Πιστεύω ότι πρέπει να επικρατήσει η νηφαλιότητα, η σκέψη, η αγάπη για την πατρίδα, το νοιάξιμο για τα παιδιά μας και τη χώρα. Ξεκάθαρα πράγματα.