Το Bloomberg για τη Χρυσή Αυγή

Στη Χρυσή Αυγή και στα ποσοστά της ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου αναφέρεται το πρωτοσέλιδο του Bloomberg, σημειώνοντας την πιθανότητα να μπει για πρώτη φορά στην ελληνική Βουλή.

Με τον τίτλο «Οι φασιστικοί χαιρετισμοί επιστρέφουν στην Ελλάδα, καθώς οι αντι-μετανάστες κυνηγούν ψηφοφόρους», το δημοσίευμα αναφέρει ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι γνωστό για τις βίαιες συγκρούσεις του σε γειτονιές μεταναστών και για το κόκκινο και μαύρο σήμα του, που αναπαριστά μια αποδομημένη σβάστικα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μέλη του κόμματος υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται για ναζιστικό ή φασιστικό κόμμα, αποδίδοντας το σήμα του σε αρχαιοελληνικό σύμβολο, ενώ βίντεο δείχνει τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, να χαιρετά φασιστικά.

Παράλληλα γίνεται λόγος για τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, για την οποία σημειώνει ότι θέλει να κλείσει σύνορα για να σταματήσει την παράνομη είσοδο των μεταναστών στη χώρα και να ακυρώσει τη συμφωνία με την Τρόικα, υποστηρίζοντας παράλληλα πως οι ελληνικές τράπεζες που θα πάρουν κρατικά κεφάλαια θα πρέπει να εθνικοποιηθούν.