Ε. Βενιζέλος: Tragic ο Τσίπρας

Κορυφώνει την αντιπαράθεσή του με την Αριστερά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας « tragic» τη συμπεριφορά του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Βενιζέλος έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες να εξαπολύει ευθεία επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προς τη Δημοκρατική Αριστερά και το ΚΚΕ.

Στους δύο τελευταίους, η κριτική του είναι σαφώς χαμηλότερης έντασης, αφού για το μεν κ. Κουβέλη θεωρεί πως μπορεί να βρει στο πρόσωπό του έναν διαθέσιμο αρχηγό κόμματος για συγκυβέρνηση και στο δε ΚΚΕ επειδή οι διαρροές ψηφοφόρων προς τον Περισσό είναι ιδιαίτερα περιορισμένες.

Σύμφωνα με το κλίμα που υπάρχει στην Ιπποκράτους, το επιτελείο του κ. Παπανδρέου θεωρεί πως η επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι ανεβασμένη εις βάρος του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό συνετέλεσε το «ξεφούσκωμα» Κουβέλη και η διάψευση των προσδοκιών της Λούκας Κατσέλη, ότι μπορεί να δημιουργήσει ένα αντίπαλο δέος στο ΠΑΣΟΚ.

Πολλοί από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Ιπποκράτους φαίνεται ότι θα επιλέξουν την Κυριακή στις κάλπες τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, ο κ. Βενιζέλος θέλει να το αποκόψει. Τις επόμενες τρεις ημέρες θα συνεχίσει την αυστηρή κριτική του, προβάλλοντας τρία δεδομένα

–την ασαφή επιλογή Τσίπρα στην πολιτική «μέσα στο ευρώ με κάθε θυσία»,

-το άνοιγμα της Κουμουνδούρου προς τον Π. Καμμένο ,

-τη δυστοκία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ξεκάθαρη θέση για την άμεση λύση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Όσον αφορά στο τελευταίο, που έχει εξελιχθεί ως βασικό θέμα της προεκλογικής περιόδου, στην Ιπποκράτους θεωρούν πως ο κ. Τσίπρας δεν έχει ευελιξία και δεν βρίσκεται στο κλίμα της κοινωνίας η οποία απαιτεί άμεσες λύσεις. Η πρόταση Τσίπρα για λύση του μεταναστευτικού στηρίζεται κατά βάση στην αλλαγή του «Δουβλίνο ΙΙ», κάτι που θα πάρει πάρα πολύ χρόνο για να αλλάξει τα δεδομένα στην Ελλάδα. Γι αυτό και ο κ. Βενιζέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεταναστευτικό θέμα στη συνέντευξη τύπου, ρίχνοντας βέλη με αυτό τον τρόπο και προς τα δεξιά του.

Όπως διατείνονται στην Ιπποκράτους, υπάρχει περιθώριο συσπείρωσης και αλίευσης ψήφων από τα Αριστερά και από την ομάδα των αναποφάσιστων γύρω στο 15%. Θεωρούν πως η δεξαμενή είναι πολύ μεγάλη και πως τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου, υπάρχει η δυνατότητα να κριθούν τα πάντα.

Να σημειωθεί πως είναι έκδηλη η ανησυχία των Ευρωπαίων εταίρων για την άνοδο της Αριστεράς περισσότερο από την άνοδο των δεξιών μικρών κομμάτων. (βλέπε Π. Καμμένος, Χρυσή Αυγή).

Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που ο κ. Βενιζέλος θέλει ως προς την Ευρώπη να αναδειχθεί ως ο βασικός φιλοευρωπαϊκός πυρήνας του πολιτικού συστήματος στη χώρα μας, ο οποίος μπορεί να συνομιλεί απευθείας με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις και τους δανειστές της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος: Αν ο Τσίπρας λέει ότι έχω ξεφύγει η απάντηση είναι tragic

Ε. Βενιζέλος: Το κόμμα της δραχμής δυστυχώς υπάρχει