Τα non paper της ΝΔ για τον Πάνο Καμμένο
Λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές της Κυριακής, η Συγγρού με non paper που διένειμε, επιδιώκει να πετύχει την αποσυσπείρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στη φαρέτρα της ΝΔ βρίσκονται δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, που δείχνουν την έλλειψη κυβερνητικού προγράμματος σε κρίσιμους τομείς όπως η Παιδεία, αλλά και στελεχών του όπως ο Κώστας Μαρκόπουλος, που δίνουν θολό στίγμα όσον αφορά την ιδεολογική κατεύθυνση των Ανεξάρτητων Ελλήνων ιδιαίτερα όσον αφορά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
Στο non paper της «γαλάζιας» παράταξης γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην παραδοχή του κ. Καμμένου ότι το κόμμα του όχι μόνον δεν διαθέτει πρόγραμμα για την Παιδεία, αλλά και ότι ο συγκεκριμένος τομέας «είναι πολυτέλεια αυτή τη στιγμή».
Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στις 30 Απριλίου: «Να σας πω εξειδικευμένα θέματα σε δυο μήνες κόμμα όταν έχουμε την πατρίδα μας που παραδίδεται δεν θα το κάνω, γιατί δεν είμαι έτοιμος να το κάνω. Σας το λέω ξεκάθαρα... Είναι μία πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να απαντήσω για έναν πρόγραμμα για την παιδεία όταν παραδίδεται η χώρα... Δεν έχει βγει το πρόγραμμα της παιδείας γιατί δεν έχει βγει σε διαβούλευση ακόμα. Δεν είμαι ειδικός να σας το πω αυτή τη στιγμή. Σας λέω όμως ότι το πρόγραμμα για την παιδεία, το πρόγραμμα για ειδικούς τομείς που αναφέρονται στον τουρισμό θα βγει τις επόμενες ημέρες. Στην υγεία χρειάζεται να συγκεκριμενοποιηθεί. ....Τα παιδιά μου πάνε σε ιδιωτικό σχολείο. Γιατί έχω τη δυνατότητα να πάνε».
Στο στόχαστρο της Συγγρού μπήκαν και οι δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή στην Εύβοια, Κώστα Μαρκόπουλου, που δεν απέκλεισε συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων ακόμη και με το ΚΚΕ.
«Κάποτε το 1989 – 90 σε μία φάση δύσκολης διακυβέρνησης του τόπου, ο κ. Μητσοτάκης κυβέρνησε για ένα τέρμινο με τον κ. Φλωράκη. Γιατί τότε το χειροκροτήσαμε και τώρα δημιουργούμε φοβικά σύνδρομα στους πολίτες; Τίποτε δεν είναι ταμπού στην πολιτική», είχε δηλώσει ο κ. Μαρκόπουλος (Real 97,8), με τη Νέα Δημοκρατία να σχολιάζει ότι πρόκειται για μια ομολογία συνεργασίας ακόμη και με το ΚΚΕ, που «θέλει τη χώρα εκτός της Ευρώπης και μπαίνει εμπόδιο σε κάθε μεταρρυθμιστική αλλαγή».